15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 15:22'de ele geçirdikleri Genelkurmay birimlerinden TSK mesaj sistemine girerek gönderilen sıkı yönetim belgesi, Yurtta Sulh Cuntası lideri Tuğgeneral Mehmet Partikoç ve Kurmay Albay Cemil Turhan imzalı.


20 MADDELİK LİSTE

3 sayfa ve 20 maddeden oluşan bildirinin eklerinde ise Sıkıyönetim Komutanlıkları, Sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirilecek personel listeleri, Ankara ve İstanbul Asayiş ve Takviye Planı ile diğer sözde atama kararları bulunuyor. 
Saat 03:00 itibarıyla yönetime el konulacağının söylendiği talimatta sokağa çıkma yasağının ise 06:00'da başlayacağı belirtilirken, darbenin maksadı şu şekilde açıklanıyor: “Uluslararası organizasyonlar ve toplum ile küresel barış, huzurun temini için daha güçlü bir ilişki ve işbirliğini kurmak.”

Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!

            KİMİN GİZLİ AJANDASI,GİZLİ GÜNDEMİ VARMIŞ BELLİ OLDU
İl idarelerinin Sıkıyönetim Komutanlıklarına devredileceğinin söylendiği talimat ana hatlarıyla şöyle:
 
“Tüm polis teşkilatı Sıkıyönetim komutanları emrine alınmıştır. Vazifenin yerine getirilmesinde kusurlu davrananlar hakkında gereken adli ve idari işlemler sıkıyönetim komutanlıklarınca yapılacaktır. Asayiş ve emniyet temini maksadıyla sıkıyönetim komutanları, il-ilçe belediyeleri, emniyet müdürlükleri yakın işbirliği ve koordinasyon içinde çalışacaktır. Bu kapsamda vatandaşların da desteğinin sağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır. Yurtta Sulh Konseyi tarafından yürürlüğe konacak tüm talimat ve bildiriler Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden duyurularak resmi olarak tebliğ edilecektir.”
 Darbe girişimi ise Yıldırım Harekat Planı kapsamında icra edildiği anlaşılıyor. Eğer darbe başarılı olsaydı, Türkiye'de milli iradenin yanında olan binlerce isim askeri mahkemelerde yargılanacak ve hapsedilecekti.

MAHKEMELER HAZIRDI

İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Van, Şırnak, Eskişehir, Gaziantep gibi şehirlerde görev yapacak askeri hakimler bile hazırdı. 18 stajyer askeri hakim bu talimata göre asil hakim olarak mahkemelerde görevlendirilmişti. Çok sayıda şehirde birden çok sıkıyönetim mahkemesi kurulması kararı alınmıştı.
DARBE 6 KARARGAHTAN YÖNETİLECEKTİ
Yurtta Sulh Cuntası'nın her kuvvet komutanlığına bir darbe karargahı kurduğu ve komutan tayin ettiği ortaya çıktı. Darbeciler Genel kurmay Karargahı'na Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'na Tuğge neral Erhan Caha, Deniz Kuvvetleri Karargahı'na Tuğamiral İrfan Arabacı, Hava Kuvvetleri Kararga hı'na Kurmay Albay İlhan Karasu, Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'na Tuğgeneral Faruk Bal ve Mustafa Şaban Gümüşiğne'yi atadı.
YAKLAŞIK 400 KİŞİLİK ATAMA LİSTESİ
Grubun darbenin başarılı olması halinde bazı askeri görevler için atama listesi hazırladığı kaydedildi.
Yaklaşık 400 ismin yer aldığı listede, atamaların çoğunluğunun Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birliklere olduğu öğrenildi. Atama yapılması planlanan görevler arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birlikler ile yurtdışındaki askeri ateşliklerin de yer aldığı belirtildi.

ÖNEMLİ GÖREVLERE ATANACAK İSİMLERİ BELİRLEMİŞLER
Öte yandan, askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki 37 askerin yer aldığı grup, çok sayıdaki askeri ve sivil göreve atanacak askerleri listeledi.
Yaklaşık 400 kişilik atama listesinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli Yücel Topçu'nun Maliye Bakanlığı Müsteşarlığına, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli Nedim Karabulut'un THY Genel Müdürlüğüne, Hava Harp Akademisi Komutanlığından Orhan Tolluoğlu'nun Atatürk Havalimanı Müdürlüğüne, Hava Harp Akademisi Komutanlığından Murat Divril'in Sabiha Gökçen Havalimanı Müdürlüğüne, Hava Lojistik Komutanlığından Emine Gülşen Torunoğlu Aslan'ın Hazine Genel Müdürlüğüne, Hava Harp Okulundan Ahmet Gümüş'ün İş Bankası Genel Müdürlüğüne, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği İletişim Şube Müdürü Mesut Yurttan'ın Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğüne, Hava Harp Akademisi Komutanlığından Tamer Özaslan'ın TRT İstanbul Radyosu Genel Müdürlüğüne, Hava Kuvvetleri Komutanlığından İlhan Karasu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Hava Kuvvetleri Komutanlığından Murat Karakuş'un AFAD Başkanlığına, Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Ergezen'in TRT İstanbul Müdürlüğüne, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın Emniyet Genel Müdürlüğüne, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal'ın İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına, Kuveyt Askeri Ataşesi Mikail Güllü'nün MKE Genel Müdürlüğüne atandığının ifade edildiği aktarıldı.
Atama listesinde, Jandarma Bölge Komutanlığı görevleri olmak üzere çok sayıdaki askeri görev için de atama yapıldığı öğrenildi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki grupta, Albay Mehmet Oğuz Akkuş, Binbaşı Erkan Ağın, Yarbay Doğan Uysal, Yarbay Derya Yaman, Albay Erhan Ermişoğlu, Albay Seyfi Bulduk, Yarbay Hasan Saban, Üsteğmen Serdar Çamiçi, Üsteğmen Akif Us, Yarbay Ali Müjdat Eski, Yarbay Uğur Aydın, Binbaşı Kurtuluş Kaya, Üsteğmen İlyas Damarseçkin, Üsteğmen İsmail Mıngır, Teğmen Mehmet Sadık Özgüven, Yüzbaşı Sefa Mumcu, Üsteğmen Harun Birol Mert, Yarbay Uğur İrici, Üsteğmen Turan Özen, Üsteğmen Abdürrahim Özkan, Üsteğmen Süleyman Ülker, Teğmen Süleyman Çelebi, Albay Naci Akdemir, Binbaşı Ali Koçyiğit, Üsteğmen Halil İbrahim Dişçi, Üsteğmen Saadet Us, Üsteğmen Abdullah Avlık, Albay Ferhan Kuşcan, Albay Bülent Çolak, Albay Haluk Kamil Yavuz, Üsteğmen Zafer Öğretici, Üsteğmen Hamit Can Yüksel, Üsteğmen Ayhan Doğan, Üsteğmen Arif Bakır'ın da aralarında bulunduğu 37 asker yer aldı.

                       
KARDEŞ AHRAR'UŞ ŞÂM DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ GÖSTEREREK,TÜRK MİLLETİNE TEŞEKKÜR ETTİ