Fethullah Gülen, 7 Kasım 1990 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan aldığı bir yazı ile memur emeklisi olduğunu iddia ederek, yeşil pasaport aldı. Gülen’in Yeşil Pasaport için ibraz ettiği belgede 1981 yılında memur emeklisi olduğu belirtiliyor. Gülen’in SGK emeklisi olduğu ortaya çıkınca, hukuksuz şekilde aldığı yeşil pasaportu, Erzurum Valiliği tarafından iptal edilmişti. 

DEVLET MEMURU DEĞİL, SSK EMEKLİSİ
Paralel yapının bir numarası Gülen’in 1981 yılında Diyanet işleri Başkanlığı’ndaki görevinden istifa ettiği eksik primlerine daha sonra yatırarak SSK emeklisi olduğu ortaya çıktı. Gülen’in istifa ettikten sonra 1 Mart 1986 yılında özel bir işyerinden sigorta başlattığı ve 31 Ocak 1990 yılına kadar sigortasının yattığı öğrenildi.

Fethullah Gülen’in durumu yeşil pasaportunun Erzurum Valiliği tarafından iptal edilmesi ile gündeme gelmişti. Yeşil pasaportunun iptal edilmesine ilişkin haberleri avukatları aracılığı ile tekzip eden Gülen, mahkemeye pasaportu hak ettiğine ilişkin sunduğu belgede, 1981 yılında memur emeklisi olduğu bilgisi yer alıyor.
HUKUKSUZLUKTAN PASAPORTU ALINDI




Gülen’in avukatları tekzip için mahkemeye sunduğu ve 7 Kasım 1990 tarihli belgede şu ifadeler yer alıyor: “6. derece kadrodan 5.derecenin 7. kademesinden maaş almakta iken, Başkanlığımız Çanakkale Merkez Vaizliğinden 20.3.1981 tarihinde emekliye ayrılan Fetullah Gülen’in bugün görevde olma emsalleri 3. Derece kadrodan 3. derecenin 1. kademesinde maaş almaktadır.” Memurluk hayatına 1959 yılında başlayan Fethullah Gülen’in 22 yılda nasıl memur emeklisi olduğu merak konusu oldu.



ERZURUM VAKIFBANK’TAN MAAŞ ALIYOR
1 Şubat 1990 tarihinde SSK’dan emekli olan Fethullah Gülen, o tarihten beri SSK emeklisi olarak maaş alıyor. Her ayın 19’unda emekli maaşı alan Fethullah Gülen’in SSK belgesinde “Ödeme Tipi SSK Emekli Maaş” ifadesi yer alıyor. 1,283 lira maaş alan Fethullah Gülen’in maaşında hiçbir kesintinin olmaması ise dikkat çekti.

81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi