Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!
Teröristbaşı Fetullah Gülen'e bağlı röntgen çetesi, kaset kumpasları için sadece Baykal ve MHP'li vekilleri değil, 18 kişiyi birden izledi. 4 yıl boyunca kayda alınanlar arasında Tolon, Özcan ve Aksoy da var.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP'li isimlerin istifasına yol açan kaset kumpasıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı.
Şüpheli itiraflarından yola çıkarak yapılan çalışma sonucu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin, hedefteki 18 kişiye ait 11'i ikamet, 2'si işyeri olmak üzere 13 adrese görüntü ve ses alabilen cihazların yerleştirildiği ortaya çıkmıştı. Bu isimlerin arasında Baykal ve MHP'lilerin yanısıra eski bakanlardan Bekir Aksoy, eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon ve eski Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Aydın Deliktaşlı ile emekli Albay Nihat Ali Özcan'ın da olduğu öğrenildi.

FAALİYETLER GENELDE 2008-2012 ARASINDA

Dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat Daire Başkanlığı, Ankara ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüklerinde görevli FETÖ'cü polisler ve örgütün sivin bağlantılarının da katılımıyla hedefteki 18 kişi görüntülü ve sesli olarak izlendi. Paralel örgüt üyeleri, 2008-2012 yılları arasında teknik dinleme ve izleme faaliyetlerini hukukdışı olarak kesintisiz bir biçimde sürdürdü.
KOZANLI ÖMER YÖNETTİ
Kaset kumpasını koordine eden ismin, FETÖ'nün 'emniyet imamı' olduğu deşifre olduktan sonra yurtdışına kaçan 'Kozanlı Ömer' lakaplı Osman Hilmi Özdil olduğu tespit edildi. Özdil'in yönlendirmesiyle harekete geçen FETÖ'nün 'kaset ekibi'nde şu isimler başı çekti: Eski polisler Gürsel Aktepe, Lokman Kırcılı, Zeki Güven, Ali Arslantaş, Aydın Altunkaya, Sedat Zavar, Tamer Özbek, Enes Çiğci ve İlker Usta. Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofis ve konutuna da böcek yerleştiren bu isimler, kaset kumpasında da başrol oynadı. Hukuk dışı yöntemlerle itibarsızlaştırmaya çalıştırılan 18 müştekinin uzunca bir süre farklı isimlerle ve farklı örgüt suçlarına iliştirilerek kayda alındığı belirlendi. Bu yolla kişilerin özel hayatlarına ilişkin bilgiler elde eden örgüt, bunları örgütün çıkarları doğrultusunda şantaj ve tehdit için kullandı.



FETÖ'nün kasetçi polisleri, hedef alınan kişilerin adreslerini tespit ederek buralara türlü yöntemlerle girip kamera ve 'böcek' yerleştirdi. Siyaseti dizayn için hedeflenen 18 ismin özel hayatı tehdit ve şantaj amaçlı kayda alındı. Belirlenen adreslerde yapılan incelemelerde, cihazların yatak odasında bulunan televizyon hoparlörü, elektrik yuvasına kapağı ve yatak başlıklarına yerleştirildiği tespit edildi.



Bunlara ilişkin fotoğraflar da soruşturma dosyasına girdi. Fotoğraflarda, bir evin yatak odasında bulunan televizyonun sağ hoparlörüne müdahele edildiği ve bazı izlerin olduğu görülüyor. Bir başka fotoğrafta ise içine kamera yerleştirilmiş temiz bir kablo yuvası gözler önüne seriliyor. Aynı evdeki diğer kablo yuvaları kirliyken, müdahale edilen yuvanın temiz olması da dikkat çekiyor.



.