İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!
Büyükelçi Huseyinpour gitmeden önce Ankara'da gazetecilere özel bir resepsiyon verdi. Resepsiyon öncesinde yaptığı konuşmada önemli mesajlar vardı.  Büyükelçi hemen hemen her konuya değindi. Konuşmasının hemen ardından soruları aldı.

İşte tam bu sırada Büyükelçi'ye tuhaf bir soru yöneltildi . Muhabirin uzun ve karmaşık cümlelerinin özeti şöyleydi: Türkiye NATO patriotlarını Suriye'ye karşı kullanırsa Türkiye'nin meşru savunma hakkını tanır mısınız?

Büyükelçi'nin Türkiye-İran ilişkilerindeki gelişimi anlattığı sırada gelen bu soru Huseyipour'u ve diplomasi muhabirlerini ciddi biçimde şaşırttı. Büyükelçinin soruya yanıtıysa sert oldu:

"Biz Zaman gazetesinin nereden direktif aldığını biliyoruz. İki yıl önce böyle değildiniz, ne oldu da İran'a karşı düşmanca yayınlar yapmaya başladınız? Siz Türkiye'de İranlı şirket sayısı artıyor haberi yapıp İran'ı suçlayıcı ifadeler kullandınız, bu nasıl haberciliktir?"

Aslında liste uzayıp gidiyor, zira Büyükelçi uzun uzun Zaman gazetesine yönelik eleştirilerini sıraladı. Huseyinpour giderayak adeta patladı, Zaman gazetesinin bir süredir devam ettiği İran karşıtı yayınlarına bir bir cevap verdi.

Peki muhabirin sorusuna yanıt ne oldu derseniz? İranlı Büyükelçi, bölgede barışın ve istikrarın önemine vurgu yaptı, bölgesel işbirliğine dikkat çekti.