Tankerler akaryakıt sevkıyatı yapmak için Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı’ndan Irak’a gitti.

Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak’a boş tanker götüren şoför Zeki Keskin, petrol sevkıyatı yapmak için sınır kapısından geçeceklerini belirterek, Irak’ta araçlarına petrol yükledikten sonra bunu Ceyhan’a götüreceklerini belirtti.

Petrol sevkıyatının başlamasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Keskin, uzun zamandır iş yapamadıklarını ve bu şekilde artık iş sahibi olduklarını bildirdi.

Sürücü Mehmet Adan ise daha önce yapılan petrol sevkıyatının Bağdat ile Erbil arasında yaşanan sıkıntı nedeni ile durdurulduğunu kaydetti. Adan, ”Uzun bir zamandır araçlarımız boşta bekliyordu. Petrol sevkıyatının başlaması ile artık iş sahibi olduk. Çok memnun olduk. Sevkıyatlarının bu şekilde devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, yetkililer her gün yaklaşık 30 bin varil ham petrolün, tankerler ile Erbil’den Adana Ceyhan’a sevk edildiğini bildirdiler.

Erbil-Ankara arasında doğrudan petrol sevkıyatı, ilk olarak geçen yaz aylarında başlamıştı. Bağdat ile petrol ödemeleri konusunda sıkıntı yaşayan Erbil, Irak’a sevkıyatı geçen yıl Aralık ayında durdurmuştu. Geçen hafta açıklama yapan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Petrol Bakanı Aşti Hawrami, Türkiye üzerinden yeniden petrol sevkıyatına başladıklarını duyurmuştu.

Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!


Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/irak-tan-akaryakit-sevkiyati-yeniden-basladi/ekonomi/ekonomidetay/14.02.2013/1668927/default.htm



Etiketler: Türkiye , Ankara , Adana , Kuzey Irak , Şırnak , Bağdat , Sınır Kapısı , AŞTİ , Silopi , Habur sınır kapısı , Ceyhan , Irak , varil , Yaz