Obama, Dışişler Bakanlığı’na John Kerry’i adayı olarak duyurmasının ardından sonra da dün de Savunma Bakanlığı için Chuck Hagel’ın; dış istihbarat servisi CIA için de John Brennan’ın Beyaz Saray’ın adayı olduğunu duyurdu.

Terörle mücadele danışmanı
CIA bünyesinde  Ortadoğu masasında şeflik dahil 25 yıllık bir kariyere sahip Brennan, Obama’nın ilk dönemindeki terörle mücadele danışmanlığı sırasında insansız hava uçaklarını programının mimarı olarak tanınıyor. Pakistan, Somali ve Yemen’de El Kaide militanlarına karşı gerçekleştirilen, kimi vakalarda sivillerin hayatını kaybettiği saldırıların Brennan’ın yönetimi altında hız kazanması bekleniyor.

İşkence nedeniyle çekilmişti
 57 yaşındaki Brennan, eski başkan George W. Bush döneminde CIA’in EL Kaide zanlılarına karşı kullandığı işkenceli sorgu teknikleri nedeniyle 2008’de istihbarat servisinin başkanlığından adaylığını çekmişti. Obama’nın ulusal güvenlik politikasını şekillendirecek Kerry, Hagel ve Brennan’ın yasama organı Kongre’nin üst kanadı Senato tarafından onaylanması gerekiyor.

Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi


Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/insansiz-ucak-saldirilarinin-mimari-cia-sefi/dunya/dunyadetay/08.01.2013/1652653/default.htm