Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) yönetimi, 1 Kasım’da yapılacak erken seçimlere girmeme kararı aldığını açıkladı.






Güneydoğu da Dengeli Söylemleri ile etkili güç olan HÜDA PAR seçimlere bağımsız adaylarla da katılmayacak.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimlere girmeme kararı aldıklarını açıkladı. Hem parti olarak hem de bağımsız adaylarla seçimlerde yer almayacaklarını açıklayan Yapıcıoğlu, bunun bir boykot olmadığını ifade etti. 

İTTİFAK MI YAPACAKLAR?

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Yapıcıoğlu YSK’nın kararını hatırlatarak, bazı partilerden ittifak teklifleri aldıklarını ancak uygun görmediklerinve  seçmenleri serbest bıraktıklarını da kaydetti.

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!

“Halkımızın nisbî huzurunun ve kısmî kazanımlarının uluslararası güç odaklarının menfaatlerine kurban edildiği, seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımayacağı bir ortamda; niteliğin düştüğü, partilerin nicelik olarak yükselmek için katıldığı bir yarışa girmenin çok anlamlı olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle YSK kararı nedeniyle parti olarak katılamayacağımız 1 Kasım seçimlerine bağımsız adaylarla veya seçim ittifakı yoluyla başka partilerin listelerinde yer almak suretiyle de katılmama kararı aldık.” dedi.

SEÇMENLERİ SERBEST BIRAKTIK
Bazı partilerden ittifak teklifleri aldıklarını ancak uygun görmediklerini anlatan Yapıcıoğlu, seçmenleri serbest bıraktıklarını da kaydederek, kararlarının başka bir partiyi destekleme anlamı taşımadığını belirtti.
Konuşmasında ‘Kürt seçmenler kayıtlı oldukları yerlerde kalabilecek mi?’ diye soran Yapıcıoğlu çatışmalar nedeniyle fırsatını bulanların bölgeden göç ettiğini, batıdaki Kürtlerin ise göçe zorlandığını söyledi.

7 HAZİRAN'DA, 63.493 OY ALAN HÜDA - PAR DESTEKLİ BAĞIMSIZ ADAYLARIN OY ORANI

Batman bağımsız adayı Aydın Gök: 14.000 (%5.44)

Diyarbakır bağımsız adayı Zekeriya Yapıcıoğlu: 22, 923 (%3.2)

Bingöl bağımsız adayı Sait Şahin: 4.488 (%3.49)

Bitlis bağımsız adayı: Cengiz Karakaya 1.702 (%1.1)

Şırnak bağımsız adayı: Şehzade Demir 2.796 (%1.28)

Adana bağımsız adayı: Salih Demir 2.979 (%0.24)

Mardin bağımsız adayı: Mahmut Kılınç 6.252 (%1.38)

Van bağımsız adayı: Mehmet Mehdi Oğuz 3.055 (%0.62)