Hakim ve Savcılar Kurulu Tarafından 107 Hâkim ve Savcı Meslekten Men Edildi,Haklarında Yakalama Kararı Çıkarıldı.
 




HSK Başkanvekili Yılmaz, "107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir.
  
HSK, Kararlılığını devam ettirdi ve FETÖ ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle 107 hakim ve savcıyı ihraç etti. 107 hakim ve savcının 105'inin itiraflar üzerine 2'sinin ise Bylock'tan ihracına karar verildiği öğrenildi. HSK en son 4 Nisan'da 45 hakim ve savcının ihraç edilmesine karar vermişti.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK), FETÖ soruşturmaları kapsamında 107 hakim ve savcının daha ihracına karar verildi.
BAŞKANVEKİLİ YILMAZ LİSTE OLARAK SONE ERDİ AMA  ŞAHISLAR BAZINDA DEVAM EDECEKTİR.  
HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünkü toplantının ardından listeler üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını söyledi. 
Yılmaz, "107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalışmalar sona erdi. Üzerinde çalıştığımız bir liste kalmadı. İtirazları da tamamladık." diye konuştu.
GÖZALTI KARARI DA VAR  
Bu kişilerden 105'inin itiraflar üzerine yapılan çalışmalar sonucunda ihraç edildiğini aktaran Yılmaz, 2 hakim, savcının başkaları üzerine kayıtlı ancak kendilerinin kullandığı belirlenen telefonlarında örgütün haberleşme programı ByLock bulunduğunu kaydetti. 
Bu arada, listelerin savcılıklara da gönderildiği ve bu kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi. 
TOPLAM SAYI 4 BİN 238 OLDU 
Son ihraçlarla FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten atılan hakim ve savcı sayısı 4 bin 238'e ulaştı.


 
Teröristlerin hepsi'nin Suratları Çarşamba Pazarına çevrilirken Adil ÖKSÜZ isimindeki terörist it'in suratında bir çizik dahi yok neden?

ÖKSÜZ'Ü BIRAKAN HAKİM DE İHRAÇ EDİLDİ
FETÖ'nün sözde 'Hava Kuvvetleri İmamı' olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ü, darbe girişiminin ardından serbest bırakan hakim Çetin Sönmez de ihraç edildi.
FETÖCÜ HAKİM VE SAVCILARIN REFERANSLARINA DA YAKALANMALIDIR.,HER KİM OLURSA.... 
FETÖ'cü Terörist Hâkim,Çetin Sönmez’in eşi Yurdagül Sönmez’in Aksaray’da FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan avukat Sebahattin Batur’un yanında staj yaptığını ve yine FETÖ’den tutuklu eski Aksaray Başsavcısı Taner Aksakal’ın referansıyla hâkim olduğunu tespit etti.



İhraç edilen hakim ve savcıların listesi henüz yayınlanmadı. 
Geçen hafta, resmi Gazete'de yayınlanan 689 nolu KHK ile 3974 kamu personeli ihraç edilmişti. En fazla ihraçların yaşandığı kurum Adalet Bakanlığı olmuştu. Bakanlıkta görevli 1127 memurun görevine son verilmişti. 
HSK 4 Nisan da 45 hakim ve savcının ihraç edilmesine karar vermişti. FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 26'sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada, 21 tutuklu sanığın tahliye edilmesine karar veren İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ile duruşma savcısı geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı. HSK daha önce toplamda 4092 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etmişti.

4 Nisan'da İhraç Edilen Hakim ve Savcılar'ın Listesi: 

17-05/05/1-1493997351.PNG

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
17-05/05/2-1493997358.PNG