İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ailesi ile birlikte tatilini geçirmek üzere Artvin’e gelirken, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ın ise Artvin’i son derece gizli bir şekilde Artvin’i ziyaret ettiği öğrenildi.




Diğer yoğun gündem çok fazla ülke gündeminde yer bulmaz iken, Bass’ın ziyareti ise,gündemin en önemli maddelerinden biri oldu. Bass’ın ziyareti “Provokasyon” olarak değerlendirildi.


19 Eylül 2016 Pazartesi günü Cerattepe Projesi’nin ÇED Davası’nın görülecek olduğu ve Artvin’in HES Projeleri nedeniyle hassas bir dönemden geçtiği bu günlerde Bass’ın bu gizli ziyareti kafaların karışmasına neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde 28 belediyeye kayyum atanmasına ilişkin olarak yaptığı yorum ile tepki çeken ABD Büyükelçisi John Bass'in dün de Artvin'de dikkat çeken 3 ziyaret gerçekleştirdiği ortaya çıktı. ABD Büyükelçisi John Bass'in bölgedeki HES'ler için yaptığı ziyaretlerin bölge halkını provoke etmeye yönelik olduğu öne sürüldü. İçişleri Bakanlığı tarafından 28 belediyeye kayyum atanması sonrasında bugün bir açıklama yapan ABD yönetimi, gelişmelerden endişe duyduklarını ifade etti. ABD'nin her fırsatta müttefiki olduğunu savunduğu Türkiye'nin bu konuda yanında yer alarak destek vermek yerine, terör örgütüne yardım eden belediyeleri savunması ise tepki çekti.
ARTVİN’İ ZİYARETİ  BÖLGE HALKINI PROVOKE ETMEYE YÖNELİK
Terör örgütleri PKK ve FETÖ bağlantılı 28 belediyeye kayyum atanmasının sonrasında yaptığı açıklamayla büyük tepki toplayan ABD Büyükelçisi John Bass'in dün de Artvin'de dikkat çeken 3 kritik ziyaret yaptığı ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, Büyükelçi John Bass'in sivil bir araçla Artvin'e geldiği ve HES'ler konusunda bölge halkını provoke etmeye kalkıştığı öne sürüldü.
BASS’İN ZİYARET PROGRAMI
Dün Artvin'e gerçekleştirdiği ziyarette ilk olarak Şavşat İlçesi'nin Meydancık Köyü'nü ziyaret ettiği belirtilen John Bass'in burada HES'e ilişkin olarak bölge halkı ile bazı gizli görüşmeler yaptığı öğrenildi. Ağzından Yusufeli İlçesi'ne geçen John Bass'in burada da HES üzerinde çalışmalar yaptığı belirtildi. John Bass'in son ziyareti ise Artvin şehir merkezine oldu. Şehir merkezindeki Hatilla Vadisi'ni ziyaret eden ve buradaki halk ile HES'ler üzerine görüşme yapan John Bass'in vatandaşları provoke etmeye çalıştığı öğrenildi.



İçişleri Bakanlığı’nın bugün 28 belediyeye kayyum atamasının ardından bir açıklama yapan ABD, “Gelişmelerden endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye’de çatışma var algısı oluşturmaya çalışan ABD, ‘müttefikim’ dediği Türkiye’nin yanında olmak yerine, teröre destek sağlayan belediyeleri savunmuştu.

Terör örgütü pkk ve FETÖ bağlantılı 28 belediyeye kayyum atanmasının ardından yaptığı bu açıklamayla haddini aşan ABD Büyükelçisi John Bass’in Artvin’de dikkati çeken gizli ziyaretlere imza attığı ortaya çıktı. A Haber’deki bilgilere göre Bass’in sivil bir araçla Artvin’e gittiği ve bölge halkını provoke etmeye kalkıştığı öğrenildi.



Bass’in çok gizli Artvin Planlarının Perde Arkası Şöyle:
-Bass, dün ilk olarak Artvin’in ilçesi Şavşat’a gidiyor ve Meydancık Köyü’nü ziyaret ediyor. Burada Hidroelektrik Santrali’ne ilişkin olarak bölge halkı ile gizli görüşmeler gerçekleştiriyor.
-Daha sonra Artvin’in bir diğer ilçesi olan Yusufeli’ne geçiyor. Orada da HES üzerinden çalışmalar sergiliyor.
-Bass’in Artvin’deki üçüncü ziyareti ise kent merkezine oluyor. Merkezdeki  Hatila Vadisi’ni ziyaret eden ve bölge halkı ile HES’ler üzerine görüşen Bass, vatandaşları provoke etmeye çalışıyor.



Sivil Araç Detayı Gözlerden Kaçmadı
ABD Büyükelçisi John Bass’in Artvin’deki ziyaretleri boyunca dikkati çekmemek adına sivil araç kullandığı öğrenildi.
Söz konusu bölgede HES’lerle ilgili daha önce çok sayıda protesto gösterisi olmuş, bu konu uzun süre sosyal medyanın gündemini meşgul etmişti” şeklinde değerlendirildi.



Bu haber kafaların karışmasına neden oldu. 19 Eylül gibi son derece kritik bir süreçte Bass’ın Artvin’de olması kafaların iyice karışmasını sağlarken, ulusal medyada yer alan ‘Artvin üzerinde Alman Planları’ haberlerinin ardından şimdi de ABD’nin planlarının gündeme düşmesi Artvin Halkını tedirgin ediyor. Artvin halkı şimdi ABD Büyükelçisi’nin gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin açıklama yapmasını ve de gittiği bölgelerde görüşmeler gerçekleştirip gerçekleştirmediği sorularına yanıt bulunmasını istiyor.