Erbil’de geçirdiği kalp krizi sonucu ölen (!) HDP eski Milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesi Ermenilere özel bir bez parçasına sarılması dikkat çekti.

“Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı olması nedeniyle milletvekilliği düşürülen ve Erbil’de geçirdiği kalp krizi sonucu ölen ama ölüm bilgisini kesinleştiremediğimiz, HDP eski Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın cenazesi, doğum yeri olan Şanlıurfa’ya getirildi.

Erbil’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren bir dönem Barış ve Demokrasi Partisi (bdp), iki dönem de Halkların Demokratik Partisi (hdp) Urfa milletvekilliği yapan İbrahim Ayhan'ın cenazesi, sabaha karşı getirildiği Siverek Devlet Hastanesi morgundan alındı. Demokratik Toplum Kongresi (dtk) Başkanlık Divanı üyeleri, hdp Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık, partinin bölge milletvekilleri, Barış Anneleri, tja üyeleri, hdp Urfa, Mardin, Şırnak, Diyarbakır, Mersin, Adana, Adıyaman, Antep il ve ilçe yöneticileri, STÖ temsilcileri, sanatçı olduğuna inanmadığımız Ferhat Tunç ve bazı seçmenleri kişi katıldı.

Ayhan'ın cenazesi önce doğduğu eve doğru yola çıkarıldı. Cenaze, aile evinde alınan helallikten sonra defin edilmek üzere Nato Mezarlığı'na götürüldü.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yapılan törenin ardından defnedilen Ayhan’ın tabutunun Ermenileri sembolize eden renkleri barındıran bez parçasına sarılması dikkat çekti.
  

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!