Gölbaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yapılan ihbarı değerlendirerek Gölbaşı'nda bir markete operasyon düzenledi. Zabıta ekipleri, markete düzenledikleri operasyonda marketin raflarındaki ürünleri inceledi. Ekipler, birçok ürünün son kullanım tarihinin geçtiğini tespit etti. Tarihi 2 yıl geçen sucuk ve peynir gibi ürünler çürümüş halde bulundu. Zabıta ekipleri, ayrıca marketin soğuk hava deposunda yaptıkları incelemede de bir depo dolusu bozulmuş gıda ürünü tespit etti. Market sahibinin ürünler üzerindeki son kullanım tarihlerini değiştirerek karaladığı belirlendi.
 
SAHTE MARKET RUHSATI

Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi

 Gölbaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme sonunda marketin işletme ruhsatının da sahte olduğu tespit edildi. Market ruhsatının eski market sahibine ait olduğu öğrenildi. Ruhsatta evrak değişikliği yapılarak sahte ruhsat düzenlediği de tespit edildi. Zabıta ekipleri, tarihi geçmiş ve bozuk olan ürünleri tek tek tutanaklara yazdı. Belediye araçlarına yüklenen bozuk ürünler, zabıta kontrolünde kepçe yardımıyla kazılan derin çukura gömülerek imha edildi.

 Gölbaşı Belediyesi Zabıta Müdürü Pehlül Eraslan, bozuk gıda operasyonuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “Zabıta Müdürlüğümüze gelen ihbarı değerlendirdik. Yaptığımız inceleme sonucunda korkunç bir manzarayla karşılaştık. Ekiplerimizin yaptığı incelemede markette yaklaşık 3 bin 500 kilogram bozuk ürün ele geçirildi. Bu ürünlerin satılması durumunda Gölbaşılı vatandaşlarımızın sağlığını ciddi oranda etkileyebilirdi. Market hakkında gerekli yasal işlemlere başlandı” dedi.

İHA



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/halka-bozuk-gida-yedireceklerdi-/gundem/gundemdetay/15.03.2013/1680694/default.htm



Etiketler: Ankara , soğuk hava , Gölbaşı , Gerekli