İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Grup Yorum üyesi Seçkin Taygun Aydoğan, Cemray Baş ve Melis Çitlioğlu katıldı. 3 tutuksuz sanığında katıldığı duruşmada sanıklara son sözleri soruldu.

GRUP YORUM ÜYESİ AYDOĞAN SON SAVUNMASINI YAPTI
Tahliyesini ve beraatini isteyen sanık Seçkin Taygun Aydoğan, "Eylem yerinde çekilen ve benim tutuklanmama neden olan fotoğraftaki kişi herkese benzeyebilir. O kişinin ben olduğum kanaatine nasıl varılıyor anlamıyorum. Adli Tıp'ta gönderdiği raporda bu fotoğraf ile tespit yapılamaz dedi. Zaten beni gözaltına alan polislerde yanımda "Göstericiler arasında bu vardı, yoktu" diye tartıştı. Benim emniyette kaydım var diye aldılar." dedi. Diğer 5 sanıkta suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi. Sanıklar son sözlerinde beraatlerini talep etti.

6’ŞAR YIL 15’ER GÜN HAPİS CEZASI
Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, sanıklar Eser Morsümbül, Cemray Baş, Gürkan Türkoğlu, Seçkin Taygun Aydoğan, Melis Ciddioğlu ve Haza Kaya'nın "terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, 13 Aralık 2011'de katıldıkları eylemde emniyet güçlerine görevini yaptırmamak için direnmek ve eylemde polis araçlarına taş atarak mala zarar vermek" suçlarından 6’şar yıl 15’er gün hapisle cezalandırdı. Sanıkların "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan açılan davalarının ise ertelenmesine hükmeden mahkeme, 3 tutuklu sanığı 'aldıkları cezanın miktarı ve tutuklu kaldıkları' süre gerekçeleri ile tahliye etti. Tahliye edilen sanıklara yurtdışı çıkış yasağı kondu.

Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!



ADLİYE ÖNÜNDE BİBER GAZLI MÜDAHALE
Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan'ın da sanıkları arasında bulunduğu dava öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yapmak isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti
Eylem ve basın açıklamalarının yasak olduğu Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı C kapısı önünde toplanan grup, önce polis tarafından uyarıldı. Uyarılara rağmen adliye önünden pankart açmak isteyen ve slogan atan gruba çevik kuvvet polisi biber gazıyla müdahale ederek uzaklaştırdı. Çağlayan Meydanı'na doğru uzaklaşan grubu polis bir süre takip etti.

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/grup-yorum-uyelerine-6-sar-yil/gundem/detay/1709620/default.htm



Etiketler: İstanbul , çevik kuvvet , terör örgütü , terör , hapis cezası , 2011 , Fotoğraf , Adli Tıp , Çağlayan , Grup