Başterörist Gizli Kardinal Fethullah Gülen ve Terör Örgütüne Hayırseverlerin yaptığı bağışlar Amerika’da papaz okuluna aktarıldığını belgeledik.




Amerika’daki lobi faaliyetleri için bazı derneklere hayırsever vatandaşların verdikleri yardım parasını bağışlayan Fethullah Gülen Cemaati’nin yıllar önce de Hartford Seminary adı altında bir papaz okuluna milyonlarca dolarlık bağış yaptığı or
taya çıktı.

Fethullah Gülen Cemaati Amerika’daki lobi çalışmaları için kendi cemaat üyelerinden ve hayırsever vatandaşlardan topladıkları yardım paralarını ABD Demokrat Senatörler Kampanyasına, Güçlü devlet kampanyalarına, Obama’ya ve Clinton ailesine, Kiliselere, Yahudi lobisine bağışladığı iddia edildi.
YARDIM PARALARI LOBİ ÇALIŞMALARI İÇİN HARCANIYOR!
Gülen Hareketine bağışta bulunan bazı yardımseverlerin dile getirdiği iddialara göre, Cemaat’in önde gelen isimleri Kurban, Bağış, Abonelik, ve tabi ki öğretmenlere gider göstermek için verip sonra geri aldığı paralar Amerika’daki lobi çalışmaları kapsamında oradaki politik çevrelere ve kişilere aktarıyor .
BUNUN ADI BAĞIŞ DEĞİL RÜŞVET
Amerika’daki işlerini daha rahat bir şekilde yürütebilmek için bağış adı altında rüşvet veren cemaat üyelerinin bu icazeti nereden aldığı büyük bir merak konusu.
Cemaat’in lobi çalışmaları için verdiği rüşvetlerin listesini yayınlıyoruz.. Bakın yardım için verilen paralar nerelere gitmiş!

,,

FETÖ DAHA ÖNCE DE PAPAZ OKULUNA BAĞIŞTA BULUNMUŞ!
FETÖ yıllar önce Hartford Seminary diye Papaz-Misyoner Okulu’na müslüman bir cemaatten Modern İslam üzerine araştırma yapılması için 2 milyon dolarlık bir para bağışı yapmış.
Yıllar önce yapılan bağış için Papaz Okulu Hartford Seminary Halkla İlişkiler Müdürü David S. Barrett şu açıklamalarda bulunmuştu: “Hartford Seminary tarihinde ilk defa müslüman bir cemaatten bu kadar büyük bir bağış aldık.”
Papaz Okulu (Seminary) tarafından basına yapılan açıklamada bu bağış; Fethullah Gülen Cemaati adına bir yetkili tarafından yapılmış, Cemaat’in önde gelen ismi bu para İslamın yanlış anlaşılmasını önlemek amacı ile Modern İslam Kürsüsü kurulması için verildiğini kendi ağzıyla itiraf etmişti.
Cemaat’in önde gelen ismi basına yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etmişti: “2 milyon dolarlık bağış; İslami kurallara göre toplanan paralardan elde edildiğini yani kumar, alkollü içki ve sigara satışından elde edilmediğine dikkat çekildi.”

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi

GÜLEN'İN P.İ.Ç.' LERİ  PAPAZ OKULUNA KENDİ ADAMLARINI GÖNDERİYOR
Bahsi geçen Seminary Papaz Okulu ile Cemaat arasındaki bağlar hala faal durumda olduğu iddia edilirken uzun yıllardan beri Seminary ile işbirliği içerisinde olduğu konuşulan Gülen Cemaati’nin çok sayıda öğrencisi ve din adamını buradaki Papaz Okuluna gelip araştırma yapması için gönderdiği bize gelen iddialar arasında.

ARŞİVE BİR GÖZATALIM...

Aytunç Altındal, 1998 yılında kaleme aldığı, ‘Vatikan ve Tapınak Şövalyeleri’ adlı kitapta şunları kaleme almıştı: “Papa II. John Paul, sessiz sedasız bir atama yaptı. 21 Şubat 1998'de resmiyet kazanarak yürürlüğe giren bu atama... 

ŞÜPHELİ ÖLÜME SEBEP OLAN BU MAKALEMİYDİ?
18 Kasım 2013’te vefat eden Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli araştırmacılardan olan 
Aytunç Altındal, 1998 yılında kaleme aldığı, ‘Vatikan ve Tapınak Şövalyeleri’ adlı kitapta şunları kaleme almıştı: 

Vatikan’ın ‘gizli kardinali’ Gülen
“Papa II. John Paul, sessiz sedasız bir atama yaptı. 21 Şubat 1998'de resmiyet kazanarak yürürlüğe giren bu atama olayı ile Kardinaller Koleji'ne (Vatikan'ın Senatosu) 20 yeni Kardinal atandı.

Papa II. John Paul neredeyse 100 yıldır uygulanmayan bir ‘Papalık Hakkını’ da bu atamalarda kullanmıştı. Vatikan terminolojisinde "in pectore" diye bilinen bu uygulamaya göre Papa 20 Kardinaline ek olarak iki de "in pectore" yani ‘gizli Kardinal’ atamıştı. Söz konusu sözcük Latince "Kilisenin bağrına bastığı gizli evladı" anlamına gelmektedir. 

Diğer bir anlatımla "in pectore" ile yıllardır Vatikan'ın "gizli" hizmetinde çalışan ve/fakat “kendi ülkesinde kimliğini gizleyen başka dine mensup” iki kişi şu anda Vatikan'da Kardinal yapılmış bulunuyorlar. 

Geleneğe göre Papanın bu şahısların kimliklerini ölümünden önce açıklaması gerekiyor, yoksa bu kişilerin "in pectore" statüleri kimlikleri açıklanmadan sürecek.”

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in 9 Şubat 1998’de Vatikan’da görüştüğü II. John Paul’ün bu görüşmeden 12 gün sonra atadığı gizli kardinallerden birinin Fethullah Gülen olduğu iddia edilmişti. Vatikan’da Papa’yla görüşmesinden bu güne kadar Fethullah Gülen ve Şakirtlerinin yaptıkları ‘Gizli Kardinal’ iddialarının gerçek olduğunu gösteriyor.

                               Fethullah Gülen’in Hayat Kronolojisinden 
                                      (Kişisel Sitesinden Kısa Bir Alıntı)

30.05.1997          Türkiye’deki Siyasi Gelişmeler Üzerine Time Dergisinin Sorularını Cevapladı

11.06.1997          Sağlık Problemleri Nedeniyle ABD’ye Gitti

Uzun zamandır kendisini rahatsız eden kalp sıkıştırması nedeniyle ABD’ye gitti. Ohio eyaletinde anjiyo yaptırdı.

27.06.1997          ABD’de Kalp Anjiyosu Geçirdi

Sağlık problemlerinden dolayı bir süredir ABD’de tedavi gören Fethullah Gülen Hocaefendi, başarılı bir kalp anjiyosu geçirdi. Ohio eyaletindeki Cleveland Clinic Foundation Hastanesi kardiyoloji mütehassıslarından Dr. Murat Tuzcu yönetimindeki bir ekibin geçtiğimiz Cuma günü, Hocaefendi’nin kalbine başarılı bir anjiyo müdahalesinde bulunduğu öğrenildi. Hocaefendi, uzun süredir kalp, şeker ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarından mustaripti.

16.07.1997          ABD’den STV Haber Kritik Programının Sorularını Cevapladı

11 Haziran 1997 günü sağlık kontrolünden geçmek için ABD’ye giden Fethullah Gülen, 16 Temmuz 1997 günü STV’de yayınlanan Haber Kritik Programında Kemal Gülen’in sorularını cevapladı.

20.07.1997          Nevval Sevindi’ye New York’ta Verdiği Mülakat Yayınlanmaya Başladı

Fethullah Gülen Sağlık problemleri nedeniyle 11 Haziran 1997 günü ABD’ye gitmişti. Orada bulunduğu sırada Türkiye’de yaşanmakta olan siyasi gerilim sonrası hükümet değişti ve yeni bir sürece girildi. Nevval Sevindi ABD’de Fethullah Gülen’le ilk defa röportaj yapan gazeteci olarak tarihe geçti. 20 Temmuz 1997 günü Yeni Yüzyıl gazetesinde yayınlanmaya başlayan röportaj 10 bölüm halinde 29 Temmuz 1997 tarihine kadar sürdü. Röportaj daha sonra 30 Eylül 1997’de kitaplaştırıldı ve Sabah Kitapları arasında yayımlandı.

10.08.1997          Rus Yazarlardan Fethullah Gülen’e Davet Geldi

Rusya Yazarlar Birliği, Amerika Birleşik Devletleri’nde tedavi gören Fethullah Gülen Hocaefendi’yi Rusya’ya davet etti. Birlik Başkanı Timur Polatov, “Gülen’i Rusya’ya davet etmenin yararlı olacağına inanıyorum. Şu anda gerek Rusya gerekse Türkiye’de mevcut olan çağdaş sorunların farkındayız.”dedi.

11.08.1997          Milliyet’ten Hakan Yavuz’un Siyaset ve İslamiyetle İlgili Sorularını Cevapladı

ABD’nin Wisconsin Üniversitesi’nde İslami ve Sosyal Bilimler bölümünde doktora sonrası çalışmalar yapan Yavuz ABD’de tedavi görmekte olan Fethullah Gülen ile söyleşi yaptı.

31.08.1997          Milliyet’ten Yasemin Çongar’ın Siyasi Gelişmeler Üzerine Sorularını Cevapladı

Yasemin Çongar’ın, 28 Şubat sonrasında Türkiye’de yaşanan siyasi kriz, Atatürk, laik Cumhuriyet ve şeriatla ilgili sorularına cevaplar verdi.

01.09.1997          Türkiye’de Yaşanan 28 Şubat Süreci, Siyasi ve Sosyal Krizi Değerlendirdi

Sağlık problemleri dolayısıyla Amerika’da bulunan Fethullah Gülen, Türkiye’de yaşanan, 28 Şubat süreci, hükümet değişikliği, 8 yıllık eğitim ve İmam Hatipler gibi bir çok siyasi ve sosyal olayı ABD’deki Türk gazetecilere değerlendirdi.

11

03.09.1997          Güneydoğu Meselesiyle İlgili Soruları Cevapladı

Doğu ve Güneydoğu’daki problemler için Fethullah Gülen bölgesel barışa dikkat çekti ve “Yavuz Selim oradaki aşiret reisleriyle anlaşıp birkaç asırlık bir sulh yemini hazırladıktan sonra dört asır hiç bir problem olmamış.” dedi.

04.09.1997          Zaman’dan Ali Aslan’ın Batı ve Milliyetçilik Üzerine Sorularını Cevapladı

Fethullah Gülen’in Amerika’daki mülakatının bir bölümü Mustafa Kemal Atatürk ve Batılılaşma üzerine oldu.

10.09.1997          ADL Başkanı Abraham Foxman İle Görüştü

Fethullah Gülen, 11 Haziran 1997’de ABD’ye gittiği sırada, önemli bir Musevi örgütü olan ADL (Anti Defamation League) Başkanı Abraham Foxman ile New Jersey’de kaldığı evde görüştü. Bu görüşmeden sonra ADL başkanı Foxman, Kardinal John O’Conner ile Fethullah Gülen Hocaefendi’yi görüştürmek için Kardinal O’Conner’dan randevu aldı. Bunun üzerine 19 Eylül 1997 Cuma günü Fethullah Gülen Hocaefendi kardinal John O’Conner ile görüştü.

19.09.1997          ABD’de Kardinal O’Connor İle Görüştü

Fethullah Gülen,, New York’ta Katoliklerin önde gelen liderlerinden Kardinal John O’Connor’la görüştü. Papa 2. John Paul’un sağ kolu olarak bilinen ve gerek Amerikan yönetimi, gerekse Birleşmiş Milletler’de büyük nüfuza sahip olan Kardinal O’Connor ile Fethullah Gülen arasında gerçekleşen görüşme samimi bir sohbet havasında geçti.

30.09.1997          Tedavi İçin Gittiği ABD’den Türkiye’ye Döndü

Bir süredir tedavi için Amerika Birleşik Devletleri’nde olan Fethullah Gülen 30 Eylül Salı günü saat 10.00’da Türkiye’ye geldi.

21.11.1997          Türk Eğitim Sen’den Eğitim Ödülü Aldı (YUUUH! BU SENDİKA ÜLKÜCÜ EĞİTİMCİLERİN KURDUĞU SENDİKADIR-ÖDÜLÜ SEN Mİ VERDİN İSMAİL KONCUK YUUUH!!!)

Türk Eğitim-Sen, Fethullah Gülen’e 24 Kasım Eğitim Özel Ödülü verdi.

Georges Marovitch ve Beraberindeki Heyet Gülen’i Ziyaret Etti

Vatikan’ın İstanbul temsilcisi monsenyör Georges Marovitch, Kadim Süryani Katolik Cemaati Metropoliti Yusuf Çetin, Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ve Kadim Süryani Cemaati Piskoposu Samuel Akdemir, Fethullah Gülen’i ziyaret etti.

23.11.1997          Bayram Yüksel’in Cenaze Namazını Kıldırdı

Hayatı boyunca Bediüzzaman Said Nursi’ye hizmet eden Bayram Yüksel ile Ali Uçar ve Mehmet Emin Çiçek’in cenaze namazları Fatih Camii’nde kılındı. Bayram Yüksel’in namazını Fethullah Gülen kıldırdı.

12.12.1997          Yüksek Askeri Şura Kararları İle İlgili Kendisine İsnat Edilen Hususlar Konusunda Bir Basın Açıklaması Yaptı

25.12.1997          Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın Düzenlediği Ulusal Uzlaşma Gecesine Katıldı

Fethullah Gülen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın 25 Aralık 1997 tarihinde düzenlediği Ulusal Uzlaşma Ödülleri gecesine katıldı.

13.01.1998          32. Gün Programında Hayatı, Düşüncesi ve Okullar Ekrana Getirildi

  1. Gün Programının Show TV’de 13 Ocak 1998 Salı akşamı yayınlanan bölümünde Fethullah Gülen’in hayatı, düşüncesi ve hizmetleri Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar tarafından derlenerek izleyiciye sunuldu.

22.01.1998          Alarko’nun İftarına Katıldı

Alarko Holding, Hilton Oteli’nde bir iftar yemeği verdi. İftara çok sayıda işadamının yanı sıra Fethullah Gülen de iştirak etti.

12

23.01.1998          Papa II. John Paul, Ramazan Bayramı Dolayısıyla Kendisine Bir Mesaj Yolladı

Katolik dünyasının lideri Papa II. John Paul, Dinlerarası Diyalog İçin Papalık Kurulu Başkanı Kardinal Francis Arinze aracılığıyla Ramazan’ın sona ermesi ve yaklaşan bayram sebebiyle Fethullah Gülen’e bir mesaj gönderdi.

29.01.1998          Ramazan Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

03.02.1998          Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın Bayramlaşma Programına Katıldı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından The Plaza Cevahir Otel’de düzenlenen ‘Bayramlaşma Töreni’nde toplumun farklı kesimleri, siyaset, sanat dünyasının önde gelenleri, semavi dinlerin temsilcileri, ilim ve fikir adamları bir araya geldi.

15

04.02.1998          Vatikan’a Gitmeden Başbakan Ecevit’le Görüştü

Fethullah Gülen NTV’de Taha Akyol ve Cengiz Çandar’ın sorularını cevaplarken Vatikan’a gitmeden önce Başbakan’la görüştüğünü ve Papa görüşmesinden devletin üst düzey yetkililerinin haberi olduğunu söyledi.

09.02.1998          Vatikan’da Papa II. John Paul İle Görüştü

Vatikan’da dinlerarası diyalog adına Katolik dünyasının lideri Papa II. John Paul ile yaklaşık 30 dakika süren bir görüşme yaptı.

16

18.02.1998          Papa Görüşmesi İle İlgili Bir Basın Açıklaması Yaptı

Fethullah Gülen dinlerarası diyalogun pekişmesi, hoşgörü ve uzlaşma ortamının gerçekleşmesi adına yaptığı görüşmelerle ilgili değişik kesimlerden bazı iddialar ileri sürülmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

19.02.1998          Kiliseler Birliğinden Gülen’e Barış Ziyareti Yapıldı

Körfez ‘de savaş çığlıkları atılırken, Ortadoğu Barışı İçin Dünya Kiliseler Birliği (CMEP) üç kişilik bir heyetle, Gülen’e barış adına ziyarette bulundu.

25.02.1998          Hahambaşı Eliyahu Bakhsi Doron İle Görüştü

Fethullah Gülen, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nda İsrail’in Sefarat Hahambaşı Eliyahu Bakhsi Doron ile görüştü.

27.02.1998          NTV’de Cengiz Çandar ve Taha Akyol’un Sorularını Cevapladı

Fethullah Gülen, lâiklik, siyasi İslâm, Papa görüşmesi, Cumhuriyet ve Atatürk başta olmak üzere bir çok soruyu cevapladı.

17


28.02.1998