Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!
  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ''27 Aralık'ta Ergenekon davası için her zaman olduğumuz gibi yine Silivri'de olacağız'' dedi.
 
Tarhan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlere odaklandıklarını belirterek, çeşitli projeler hazırladıklarını anlattı.
 
Siyasi Partiler Yasası ile ilgili çeşitli önerileri bulunduğunu vurgulayan Tarhan, şöyle konuştu:
 
''Son günlerde AKP'nin de bir çalışmasının olduğu yolunca duyumlarımız var ancak bize ulaşan net bilgi yok fakat 1980 darbesi sonrası hazırlanan yasalarla bizi yönettiklerini hepimiz biliyoruz. Bir anayasa değişikliğinden, yeni bir anayasadan söz ediliyor ama darbe anayasasının dayanağı olduğu yasalarla yönetiliyoruz. Bu yasaları değiştirmek için kocaman masalar kurmaya gerek yok. Kaldırırsınız ellerinizi ve değiştirirsiniz. Değiştirmeme konusunda çok ısrarlılar, herhangi bir şey yapmadılar.''
 
Tarhan, bir gazetecinin genel başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin sorusunu, ''Türkiye'nin böyle bir baskı ortamında bu tür siyasi ikballe ilgili herhangi bir polemiğin içine girmek istemiyorum. Şu anda CHP'nin bir genel başkana ihtiyacı yoktur. Hepimiz çok memnunuz genel başkanımızdan'' şeklinde yanıtladı.
 
''27 Aralık'ta Ergenekon davası için her zaman olduğumuz gibi yine Silivri'de olacağız'' diyen Tarhan, ''Milletvekili arkadaşlarımızdan oluşan bir takımla hukuksuzlukları günü gününe not ediyoruz, izliyoruz ve raporluyoruz. Hukukçu olduğum için bütün davaları not ediyoruz. Her zaman olduğumuz gibi yine orada olacağız'' ifadelerini kullandı.