Ankara Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, ABD Büyükelçiliği’ne düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan gazeteci Didem Tuncay’ın sağ gözü için kalıcı bir fonksiyon kaybının söz konusu olduğunu belirtirken, “Ama şekil bütünlüğünü sağlamaya yönelik tedavi ve operasyon işlemlerimiz devam edecek” açıklamasında bulundu.

Ankara Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Zengin, düzenlediği basın toplantısında, gazeteci Didem Tuncay’ın sağlık durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerde 7 milimetre çapında bir şarapnel parçasının Tuncay’ın sağ gözünün ön tarafından göze girip arka taraftan çıkacak şekilde bir yaralanmaya neden olduğunun anlaşıldığını söyledi.

“Görme fonksiyonları açısından kalıcı bir hasarın oluştuğu, yine bu değerlendirme sonrası tespit edildi” diyen Zengin, “Fakat arkadaşlarımızın tespiti, görme fonksiyonlarının kaybıyla birlikte gerek Cuma akşamı yapılan ameliyat gerek bundan sonrası yapılacak ameliyatlarda sağ gözün şekil bütünlüğü sağlanabileceği yönünde oldu” diye konuştu. Sağ göze bundan sonra yapılacak tedavinin esas amacının bu gözün şekil bütünlüğünün sağlanmasına yönelik olacağını kaydeden Prof. Dr. Zengin, patlamanın etkisiyle sağ kulakta daha belirgin olmak üzere kulak zarında bir hasarın olduğunu dile getirdi. Kulaktaki etkilenmenin geçici olacağını ve kulakta tam bir gelişme sağlanacağının beklendiğini anlatan Zengin, “Yine kulağa yönelik tedavimiz de her iki kulağın tam iyileşmesi beklentisi ile devam edecek” ifadelerin kullandı.

“HER ŞEY YOLUNDA GİDERSE HAFTAYA TABURCU EDİLEBİLİR”

Şu anki durum itibariyle Tuncay’ın gözüne yönelik bir operasyonun gerekli olduğunu kaydeden Zengin, “Bu operasyonu hafta sonuna doğru planlıyoruz. Göze yönelik planladığımız cerrahi müdahaleyi muhtemelen Cuma günü yapmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta sonu da hastanede tutmayı planlıyoruz, inşallah her şey yolunda giderse gelecek hafta içerisinde taburcu olması gündeme gelebilir” diye konuştu.

“SAĞ GÖZ İÇİN KALICI BİR FONKSİYON KAYBI SÖZ KONUSU”

Zengin ayrıca, “Sağ göz için kalıcı bir fonksiyon kaybı söz konusu. Ama şekil bütünlüğünü sağlamaya yönelik tedavi ve operasyon işlemlerimiz devam edecek” şeklide konuştu.

İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları

“OLAYI HATIRLIYOR”

Tuncay’ın psikolojik durumunun oldukça iyi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Zengin, “Biz tedavi ekibimiz içerisine psikiyatri bölümünden arkadaşları da kattık. Bu arkadaşlarımız hem kendisiyle hem de ailesiyle iletişim içerisindeler” dedi. Tuncay’ın olayı hatırladığını söyleyen Zengin, “Her geçen gün bu noktada iyiye gittiğimizi büyük memnuniyetle ifade edebilirim” şeklinde konuştu.



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/gazeteci-didem-tuncay-in-saglik-durumu/gundem/gundemdetay/04.02.2013/1664504/default.htm



Etiketler: ABD , Ankara , psikiyatri , ABD Büyükelçiliği , Tuncay , Gerekli