Fransız meclisinde aşırı milliyetçi Federation Revolutionnaire Armenienne Dasnaksutyun (Taşnak) örgütlenmesi üyesi Ermeniler, Hocalı katliamını hatırlatan Mirvari Fataliyeva ve Vüsal Hüseynov’a saldırdı. Fransız Ulusal Meclisi’nde düzenlenen Sumget olayları ve Dağlık Karabağ sorunuyla ilgili toplantının yapıldığı salona Paris’teki Azerbaycan’ın Evi’nin yöneticisi 29 yaşındaki Fataliyeva ve 25 yaşındaki öğrenci Hüseynov da girdi. İki Azeri’nin “Bugün Hocalı katliamının yıldönümü” demesi üzerine 40 kadar Ermeni saldırıya geçti. Azeri haber ajansı APA,  Hüseyinov’un darp edildiği sırada Fataliyeva’nın kaçarak diğer salonda toplantı yapanlardan yardım istediğini; bu sayede “ölümden döndüklerini” öne sürdü. Toplantıyı düzenleyen Fransız milletvekili François Rochebloine’nın da saldırganlar arasında olduğu da iddialar arasında.
Ermenistan’ın Paris büyükelçisi Viken Tchitetchian ve salondaki Fransız milletvekillerinin seyirci kaldıklarını belirten Fatalyeva, adli tıptan rapor alıp olayı Fransız mahkemelerine taşıyacaklarını belirtti.

Azerbaycan nota verdi
Azerbaycan’ın Paris Büyükelçisi Elçin Amirbayov, hastaneye götürdüğü Hüseynov’un iç organlarının zarar gördüğünü, kaburga kemiğinin kırıldığının; Fataliyeva’nın ise yüzünde darp sonucu ezilmeler olduğunun tespit edildiğini söyledi. Azerbaycan Büyükelçiliği daha sonra Fransa Dışişleri Bakanlığı’na nota verdi. Benzer bir notanın da Fransa Ulusal Meclisi’ne gönderileceği ve parlamenterlerden olayla ilgili görüş bildirilmesinin isteneceği kaydedildi.

Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı


Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/fransiz-meclisinde-azerilere-dayak/dunya/dunyadetay/28.02.2013/1674386/default.htm



Etiketler: Ermeni , Fransa , Paris , Ermenistan , Azerbaycan , Karabağ , Dışişleri Bakanlığı , Dağlık Karabağ , darp , Dışişleri