Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
TÜRKİYE eşi benzeri olmayan bir darbe girişimine sahne oldu. FETÖ ve onun darbeci itleri demokrasi ile gelmiş iktidarı indirmek için akla hayale gelmeyecek bir zulme kalkıştı.
Ülke ayakta...



Halk sokakta... Camilerde selalar... 
Darbe girişimiyle geçen gecenin sabahında daha bir inançlı daha bir kararlıyız...

Buradan da ilan ediyoruz!
SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ...

Bu ülkeyi sizin gibi hainlere yar etmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar sadece bugünümüz için değil, yarınımız için de boyun eğmeyeceğiz.
Çünkü bizim inandımız değer ZORBALIK değil DEMOKRASİ... Seçimle gelen seçimle gider desturundayız.
Tepemizde jetler uçursanız da bizim helikopterlerimizle vursanız da susmayacağız haykıracağız;
DEFOLUN FETÖ İTLERİ!
Bu halk sizi istemiyor! 
Bu ordu sizi istemiyor! 
Bu komutanlar sizi istemiyor! 
Bu medya sizi istemiyor! 
Bu işadamları sizi istemiyor! 
Bütün bir gece size bunu haykırdık. 
Hala anlamadınız mı?
Ne medya binası işgal ederek, ne uyduların fişini çekerek, ne silahlarınız ne tanklarınızla bizleri sindiremeyeceksiniz!
Bu halk sizi ve darbenizi çoktan vicdanında, zihninde, yüreğinde idam etti... Yanıtını da haykırdı;
CEHENNEMİN DİBİNE KADAR YOLUNUZ VAR
Geldiğiniz gibi de değil DAHA BETER olarak lanetimizle gideceksiniz!
Siz gidene kadar da biz buradayız 
SAVAŞACAĞIZ...
Anadolu Ajansı, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmanın bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığında planlandığını duyurdu.

İŞTE O LİSTE;
Anadolu Ajansı'nın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki grupta, Albay Mehmet Oğuz Akkuş, Binbaşı Erkan Ağın, Yarbay Doğan Uysal, Yarbay Derya Yaman, Albay Erhan Ermişoğlu, Albay Seyfi Bulduk, Yarbay Hasan Saban, Üsteğmen Serdar Çamiçi, Üsteğmen Akif Us, Yarbay Ali Müjdat Eski, Yarbay Uğur Aydın, Binbaşı Kurtuluş Kaya, Üsteğmen İlyas Damarseçkin, Üsteğmen İsmail Mıngır, Teğmen Mehmet Sadık Özgüven, Yüzbaşı Sefa Mumcu, Üsteğmen Harun Birol Mert, Yarbay Uğur İrici, Üsteğmen Turan Özen, Üsteğmen Abdürrahim Özkan, Üsteğmen Süleyman Ülker, Teğmen Süleyman Çelebi, Albay Naci Akdemir, Binbaşı Ali Koçyiğit, Üsteğmen Halil İbrahim Dişçi, Üsteğmen Saadet Us, Üsteğmen Abdullah Avlık, Albay Ferhan Kuşcan, Albay Bülent Çolak, Albay Haluk Kamil Yavuz, Üsteğmen Zafer Öğretici, Üsteğmen Hamit Can Yüksel, Üsteğmen Ayhan Doğan, Üsteğmen Arif Bakır'ın da aralarında bulunduğu 37 asker yer aldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ ETRAFINDA HAREKETLİ DAKİKALAR/ VİDEO İÇİN TIKLAYIN

400 KİŞİLİK ATAMA LİSTESİ HAZIR

Grup, darbenin başarılı olması halinde bazı askeri görevler için atama listesi hazırladı.

Yaklaşık 400 ismin yer aldığı listede, atamaların çoğunluğunun Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birliklere olduğu öğrenildi. Atama yapılması planlanan görevler arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birlikler ile yurtdışındaki askeri ateşliklerin de yer aldığı belirtildi.
Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet özel harekat polislerince ele geçirildi. Karargahtaki Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup askerler etkisiz hale getirildi.

FETÖ'NÜN HAİNLERİ GÖZALTINA ALINMAYA DEVAM EDİYOR
Akşam saatlerinde TSK içerisinde bir grup askerin darbeye teşebbüsüne karşı başlatılan operasyonda askerler gözaltına alınmaya devam ediyor.

 

5789d03c18c7735040e05c7a

Darbe girişiminin bilançosu ağırlaşıyor. Demokrasiye karşı yapılan darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin sayısı 90'a, yaralananların sayısı da 1154'e yükseldi.
29 albay, 5 general İçişleri Bakanı'nca görevden alınırken, Türkiye'de genelinde gözaltına alınan asker sayısı 1563 oldu.

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanvekili Ümit Dündar, darbe girişimine ilişkin flaş açıklamalar yaptı. Dündar,' 41'i polis, 2 asker, 47 sivil olmak üzere 90 şehidimiz var.' dedi.

İT GİBİ ÇIPLANIP SÜRÜNÜYORLAR

ÜNİFORMALARINI ÇIKARARAK TESLİM OLDULAR

Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet özel harekat polislerince ele geçirildi. Karargahtaki askerler etkisiz hale getirildi. Askerler üniformalarını çıkararak teslim oldu.
Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, yaptığı açıklamada "asi askerlerin 16'sının ölü ele geçirildiğini" belirterek şunları kaydetmişti: "Ankara'da Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı bu asilerin, isyancıların kontrolüne geçmişti. Buradan Türkiye'deki 81 ilin jandarmasını sevk ve idare edip darbe çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada çatışma devam ediyor. Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe girişiminde bulunan asi askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250'ye yakını gözaltına alındı. Çatışma devam ediyor, sonuçlanmak üzere"

RÜTBELER SÖKÜLDÜ
Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında darbe girişimine katılan askerler, karargahta görevli diğer askerlerce polise teslim edildi. Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı askerlerin rütbeleri sökülerek yere atıldı. Birliğin nizamiyesine Türk bayrakları asılırken, nizamiye önünde toplanan vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu. Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına giden yollar ise kamyonlarla trafiğe kapatıldı.

VATANA İHANETTEN YARGILANACAKLAR
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında, vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin darbe girişimi engellenirken, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde, Türkiye genelinde bin 300' ü aşkın FETÖ üyesi Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı, Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk ile EDOK Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı. İki general, vatana ihanetten hakim karşısına çıkacak.



Soruşturmalarda, Türkiye genelinde 2839 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun gözaltına alındığı bildirildi. Adalet Bakanı Bozdağ, gözaltı sayısının artabileceğini, bazı yargı mensupları hakkında da gözaltı kararının bulunduğunu söyledi.
İçişleri Bakanlığı, 5'i general 29'u albay 34 askerin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
AKOM'da bulunan aralarında rütbelilerin de olduğu askerlerin teslim olduğu bildirildi.

ÜST DÜZEY GÖZALTILAR
Gözaltına alınanlar arasında 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar, Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu da bulunuyor.

Polatlı'da 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ve 118 rütbeli personel, gözaltına alındı.