Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta HacettepeÜniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Haluk Özen, bazı gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi, üniversitedeki paralelyapılanmayı ve bu yapılanmanın yol açtığı hasarı anlattı.

Sabah Gazetesi’nden Okan Müderrisoğlu, Milliyet’ten Serpil Çevikcan ve Vatan’dan Murat Çelik, bugün köşelerinde Rektör Haluk Özen’le yaptıkları söyleşiyi yazdı.


“Hacettepe Üniversitesi’nin DNA’sı hasar aldı ama düzelteceğiz” diyen Rektör Özen, FETÖ’nün akademik ve mali yapıyla nasıl oynadığını tek tek anlattı. Özen’in verdiği bilgiler, paralel yapının üniversiteyi nasıl hoyratça sömürdüğünü gözler önüne serdi.
 
Kamuoyunda,Başterörist,Locaefendi Fethullah Gülen’in doktoru olarak bilinen ve hakkında tutuklama kararı olan Tuncay Delibaşı’nın yönetim kurulu başkanı olduğu dönemde paralelin inlerinden biri haline gelen Teknokent’te bazı yönetim kurulu üyelerinin görevden alınmaları için işlemler başlatıldı. Prof Dr. Özen, adaylık sürecinde YÖK’e verdiği “Rektör Adayı Bilgi Formu”nda Teknokent’in amacı dışına çıkarıldığından söz ederek paralel çetelerle mücadele edeceğine işaret etmiş. Rektör adayı bilgi formları YÖK’ün ‘Şeffaf Rektörlük’ çalışması kapsamında, internet sitesinde kamuoyuna ilk kez açıklandı. Prof. Özen adaylık bilgi formunda Hacettepe’nin nasıl bilimsellikten uzaklaştırıldığını ve bu yapılanmayla nasıl mücadele edeceğini anlatıyor. Prof. Özen Teknokent’in amacı dışında kullanılmasını önleyeceği ve Ar-Ge çalışmalarını geliştireceğini belirtiyor. Prof. Özen, üniversitenin son 4 yılda ulusal ve uluslararası bilimsel baraj sıralamalarında geri gittiğine vurgu yaparak, “Üniversite hayatına iç çekişmeler, kişisel hesaplaşmalar ve motivasyon kırıcı soruşturmalar girmiştir. Kurul ve uygulamalar kişiden kişiye değişmiş, liyakatsız atamalar ciddi oranda artmıştır. Akademik kurullar işlevsiz hale getirilmiş, plansız ve programsız yapılaşma nedeniyle kampüslerde ulaşım, barınma ve beslenme sorunları başlamıştır. Üniversite sanayi işbirliğinin en temel aracı olan Teknokent, amaç dışına çıkarılmış ve yasal olarak sorgulanır hale gelmiştir. Teknokent’i gerçek amacına uygun Ar-Ge çalışmaları için kullanılacaktır” diyor.

ABD’YE KAÇTI
Teknokent’in başındayken 26 milyon TL’lik vurgun yapan Delibaşı ABD’ye firar etti.




Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!

İŞTE ÖZEN’İN ADAY BİLGİ FORMUNDA TEKNOKENT’LE İLGİLİ TESPİTLERİ

hacettepe

hacettepe2

 

TEKNOKENT ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTEYİ ADETA VERGİYE BAĞLAMIŞLAR
Rektör Özen, Üniversite bünyesindeki Teknokent’in yapımını üstlenen firmanın paralel yapıyla bağlantılığı olduğunu, yüzde 50- yüzde 50 gelir ortaklığı ile kurulan bağın daha sonra yüzde 70 olarak firma lehine çevrildiğini ve firmaya verilen doluluk garantisi nedeniyle de üniversitenin aylık 611 bin dolar tazminat ödemek zorunda kaldığını söyledi.



HACETTEPE’NİN İSMİNİ KULLANARAK KOLEJ AÇMIŞLAR, GELİRLERİ FETÖ’YE GİDİYOR
Üniversite’nin kurumsal kimliğiyle resmi ilişkisi olmamasına rağmen, Hacettepe Üniversitesi’nin ismini kullanarak Üstün Zekalı Öğrenciler Koleji kurulduğunu belirten Özen, okulun gelirlerinin paralel yapıya aktığını ifade etti.

PARALELİN ŞAŞIRTAN ATAMA OYUNU
Prof. Dr. Haluk Özen’in anlattığına göre, paralelin üniversitedeki usulsüzlükleri bunlarla sınırlı değil. Örgüt, 2011’de kurulan bir vakfın yöneticilerinin önce bir günlüğüne Kastamonu Tıp Fakültesi’ne atanıp, oradan da Hacettepe’ye alınmalarını sağlamış.

Doçentlik ve profesörlük  jürilerinde adam göre ayarlama yapmak da paralel yapının üniversite içindeki rutin hale gelen faaliyetlerinden.