CHP heyeti dün sabah Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaklaşık 2 saat görüştü. Görüşmede Esad, CHP heyetine, “Suriye halkı bu savaşı kazanırsa iki kişi kaybedecek. Erdoğan ve Katar Emiri. Çünkü savaş üzerine ikballerini inşa etmişlerdir. Suriye halkı kazanırsa Erdoğan’ın başkanlık hayalleri de karizması da boşa gidecek” dedi.

-CHP HEYETİ ESAD İLE GÖRÜŞTÜ-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl ve Mevlüt Dudu’dan oluşan milletvekili heyeti dün sabah Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaklaşık 2 saat görüştü.

ANKA’ya konuşan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, görüşmeye ilişkin, “Davet meselesini aştık artık. Bu bir devletlerarası resmi görüşme olmadığı için Türkiye hükümeti Suriye ile bütün ilişkilerini koparttığı için, Suriye halkı ile Türkiye halkı arasındaki köprü CHP olmuştur. Suriye’ye geldiğimizde de davetin sonsuz olduğunu, sürekli gelmemizi istiyorlar” diye konuştu.

-“SÜREKLİ DAVET”-

Davetin sürekli olduğuna işaret eden Atıcı, “Bu sürekli bir davettir. ‘Ne olur sürekli gelin, en kısa zamanda tekrar bekliyoruz’. Bu mesajı Esad veriyor. Diyor ki, ‘Hükümet ile köprüler atıldı, ama biz Türk halkını ayırıyoruz, biz bu iki halkın birbirine düşman olmasını istemiyoruz. Erdoğan bize düşman gibi davranıyor. Hükümetler gider, değişir ama halklar düşman olursa toparlamamız zor olur’. İstediğimiz zaman kendisiyle görüşebileceğimizi söyledi” diye konuştu.

-ESAD’IN MESAJI-

Esad’ın mesajlarını da anlatan Atıcı, şöyle dedi:

“Esad diyor ki; ‘Suriye’deki terör arttı, Türkiye’nin bunda çok büyük rolü var, şu anda 23 uyruktan terörist var, daha önce birkaç grup vardı. Bize en çok terörist Libya ve Yemen’den geliyor. Türkiye burada bir koordinatör ülke durumuna geldi. 2 bin tane Libyalı aldılar, İstanbul’da eğittiler, buraya gönderdiler’ diyor Esad.

‘Katar bize komşu değil, Katar üzerinde milyarca dolar Türkiye’ye yardım geliyor. Bu para nereye gidiyor? Bunlar bizi çok üzüyor, hükümet kardeşimiz değil ama halk bizim hala kardeşimiz’.

Dedi ki, ‘Çözüm Türkiye’nin silah ve para insan girişlerini kontrol etmesinden geçiyor, Türkiye sınırdan terörist, para girmesin biz bu sorunuzu çözeriz. Ancak bu tren kaçtı. Suriye halkı bu savaşı kazanırsa iki kişi kaybedecek, Erdoğan ve Katar Emiri. Çünkü savaş üzerine ikballerini inşa etmişlerdir. Suriye halkı kazanırsa Erdoğan’ın başkanlık hayalleri de karizması da boşa gidecek. Bu savaşı Erdoğan ve Katar Emiri kişiselleştirmekte.

Olayın başındaki silahlı muhalifler şu anda bize dönmeye başladı. Biz de anayasa değişikliği yaptık. Siyasi partiler yasasını, basın yasasını değiştirdik. Türkiye artık laik bir ülke değildir Erdoğan hükümetiyle.

-“KÜRT DEVLETİ KURULABİLİR”-

Kuzey Suriye’deki Kürtler, Kuzey Irak’taki Kürtler görüşme halinde. Türkiye’deki Kürtleri de alarak bir devlet kurma çabası içerisinde. Erdoğan bunu görüyor ve kullanıyor. Kürt devleti kurulabilir’.”

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi

“Neden İsrail’e cevap vermediniz?” sorusuna Esad, “Biz gereken cevabı veriyoruz ama İsrail’e cephe açacak gücümüz yok” yanıtını verdi.

-“ELİMİZDE TÜRK SUBAYI YOK”-

“Suriye’deki Türk askerleri tutuklu mu?” sorusuna da Esad, “Hayır elimizde Türk subayı yok” dedi.

Atıcı, Esad’ın, Türk tutuklulara ilişkin de, “Onların listesini verebilirim eğer mağdur olanlar varsa istişare yapabiliriz” dediğini kaydetti.

Atıcı, Türkiye’ye döndüklerinde hazırlayacakları raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacaklarını belirterek, “Genel Başkan’ın bilgisi dahilinde geldik. Bizim amacımız iki halk arasındaki köprüyü kurmak” dedi.



Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/esad-suriye-savasi-kazanirsa-iki-kisi-kaybedecek/dunya/dunyadetay/08.03.2013/1677865/default.htm



Etiketler: İstanbul , CHP , Türkiye , Kuzey Irak , Katar , Kemal Kılıçdaroğlu , Anayasa , İsrail , Beşar Esad , Suriye , Mersin , Yemen , Hatay , Libya , anayasa değişikliği , Irak , terör , saat , anka , dolar , Libyalı , Grup , olursa , Kuzey Suriye