Önder Yılmaz’ın haberinde “Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıkladığı taşınmaz satışı listesi, Türkiye’nin tanımadığı ve mütekabiliyet dışında tutulan Ermenistan ve Kuzey Kore’ye taşınmaz satışı yapıldığını ortaya koydu” ifadelerine yer veriliyor. 
Baki Güreşçi adlı okurumuz şöyle diyor:  “16 Ocak günkü gazetenizin ekonomi sayfasında Ermenistan ve Kuzey Kore’ye ‘ilk taşınmaz satışı’ tamam başlığını attığınız haberde  Ermenistan’ı tanımadığımızı söylüyorsunuz. Bu bilgi doğru değil. Biz Ermenistan’ı bütün eski SSCB ülkeleriyle birlikte  tanıdık. Bir ülkeyle ilişkileri diplomatik nedenlerle dondurmak başka bir şey, o ülkeyi tanımamak çok başka bir şeydir.”
Önder Yılmaz Okur Temsilcisi’ne gönderdiği açıklamada “Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkilerini dondurduğunu yazmak isterken, dalgınlıkla ‘Türkiye’nin tanımadığı’ ifadesini kullandığını” belirtiyor.

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!

OMBUDSMAN GÖRÜŞÜ:
Dünyada Ermenistan’ın bağımsızlığını 16 Aralık 1991 tarihinde tanıyan ilk ülkelerden biri Türkiye’dir. Buna karşın Türkiye’nin Ermenistan’la 1993’te sınırını kapattığı, diplomatik ilişki kurmadığı da biliniyor. Önder Yılmaz alanında uzmanlaşmış bir muhabirdir. Haberi yazarken bu tür dalgınlıkların ya da yanılsamaların olması mümkündür. Olası hatalara karşı editoryal denetim tam da bunun içindir... 
 



Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/ermenistan-i-taniyor-muyuz-/ombudsman/haberdetay/21.01.2013/1658115/default.htm



Etiketler: Türkiye , MHP , Ermenistan , Kütahya , diplomatik ilişki , Kuzey Kore , Erdoğan Bayraktar , Kore , denetim , Editoryal