81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada dinlenilen Halıcı, Bülent Ecevit’i evinde ziyaret ettiğinde hiçbir zaman hasta görmediğini, Ecevit’in ziyaretçileri ayakta karşılayıp, ayakta uğurladığını anlattı.
 
Halıcı, Ecevit’in sağlık durumuna ilişkin çok sayıda söylenti dolaştığını ifade ederek, “Sadece Mehmet Haberal değil, gazetelerde hanımefendinin Başbakan’ın sağlığı, beslenmesi ve hatta temizliğiyle ilgilenmediğine dair haberler çıkıyordu. Bu konuda sadece Haberal değil, Rahşan Ecevit de mağdur olmuştur” dedi.
 
Halıcı, Hüsamettin Özkan’a cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifine ilişkin bir soru üzerine de şunları anlattı:
 
“Bülent Ecevit, cumhurbaşkanının mutabakat ile seçilmesi gerektiğini düşünüyordu. Hüsamettin Özkan, parlamento ilişkileri nedeniyle sevilen biriydi. Başbakanlık ofisinde benim de olduğum ortamda Bülent Ecevit, Hüsamettin Özkan’a kendisini cumhurbaşkanı adayı gösterebileceğini söyledi. Hüsamettin Özkan ’Bana şu pencereden atlamamı söyleyin atlarım ama bunu teklif etmeyin’ dedi.”
 
Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun, Mehmet Haberal’a cumhurbaşkanı adaylığı teklif edilmesine ilişkin sorusu üzerine de Halıcı, “Bülent Bey Haberal’ı tanıyordu. Ecevit’in öne sürdüğü, parti içinde halkın kabul edebileceği, milletin sevgisini kazanmış isimler arasında Mehmet Haberal da vardı. Haberal’a gitmemi Ecevit istedi. Bizzat ben Başkent Üniversitesi’ne gidip Haberal ile konuştum. Haberal ’Teşekkür ederim’ diyerek reddetti” şeklinde konuştu.
 
“PARTİDEN AYRILMAK DURUMUNDA KALDILAR”
 
Halıcı, Haşıloğlu’nun, “Başbakan aleyhindeki çirkin senaryoları kim organize etti? Parti olarak bir tespitiniz oldu mu?” sorusuna, “Bu konuyu bilmiyorum. Bilmediğimiz için hala bu konunun araştırılmasını istiyoruz” diye yanıt verdi.
 
Halıcı, şunları kaydetti:
 
“Siyasi arkadaşlarımız, milletvekilleri, köşe yazarları bilmeden bu kampanyanın içinde yer almış olabilirler. Hükümet değişikliğinin yararlı olacağını düşünmüş olabilirler. Biz bu tür yazılar, hareketler başladığı andan itibaren karşı durduk. Bizler de yıpratılmak istendik ve yıpratıldık. Bunun sonucunda, iktidar partisinin bakanları ve milletvekilleri partiden ayrılmak durumunda kaldı. Erken seçim kararı çıktı. Çok zor ve kötü bir dönem geçirdiğimizi hatırlıyorum.”,
 
Duruşma, Halıcı’nın dinlenilmesinin ardından 1 Kasım Perşembe gününe ertelendi.