İstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı önünde saat 14.30'da uzun namlulu silah, tabanca ve el bombası bulunan bir kişi nöbetçi kulübesine saldırdı.





Olaydan sonra sağ olarak ele geçirilen teröristin kimliği belli oldu. Fırat Özçelik isimli teröristin DHKP-C'ye mensup olduğu öğrenildi. Teröristin 2003-2006 yılları arasında cezaevinde kaldığı belirtildi.

Dolmabahçe Sarayı yeni yılın ilk gününe şok bir saldırıyla girdi. Bombalı saldırgan orada bulunan güvenlik personelinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. 

NÖBETÇİ KULÜBESİNE EL BOMBASI ATTI AMA PATLAMADI
Edinilen bilgiye göre; üzerinde uzun namlulu silah, tabanca ve el bombası bulunan bir kişi nöbetçi kulübesine el bombası attı. Ancak patlama gerçekleşmedi. Hemen harekete geçen nöbet kulübesindeki tören kıyafetli polisler harekete geçti.

SAYGI NÖBETİNDEKİ POLİSLER MÜDAHALE ETTİ
Şüpheli kişi, yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Olay yerine bomba imha uzmanları çağırılırken sarayın önünden geçen Dolmabahçe caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere saldırı gerçekleştirdiği sırada etkisiz hale getirilen saldırganın üzerindeki incelemeye devam ediliyor. Tören kıyafetli nöbetçi polislerin etkisiz hale getirdiği saldırgan sarayın duvarları içindeki güvenli bir noktaya götürüldü.
Uzman polislerin incelemesi sürerken art arda 2 patlama sesi duyuldu. Patlama seslerinin  saldırganın üzerinde bulunan şüpheli düzeneklerin kontrollü olarak patlatılmasından kaynaklandığı öğrenildi. 

SALDIRGAN ATEŞ DE ETTİ
Öte yandan saldırıyla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Saldırganın polislere selam vermek için yaklaştığı, bu sırada el bombasını üstlerine attığı ancak bombanın patlamadığı belirtiliyor. İddiaya göre saldırgan bunun ardından silah ta kullandı, polislere ateş açtı, polisler de karşılık verdi. Gördüğü karşılık üzerine kaçmaya çalışan saldırgan, nöbet tutan polisler tarafından yakalandı.

KİMLİĞİ VE BAĞLANTISI BİZCE MALUM
Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, gazetecilere açıklama yaptı:
"Bizce malum olan bilinen bir terör örgütü mensubu olduğunu düşündüğümüz bir şahıs tarafından önce iki el bombası atarak sonra da tabanca ateşinde bulunarak saldırıda bulunmuştur. Arkadaşlarımızın mukabelesi neticesinde kaçarken canlı olarak ele geçirilmiştir. Teröristin üzerinde çok eski uzun namlulu silah, bir tabanca, kullanmış olduğu atmış olduğu patlamayan iki el bombası ele geçirilmiştir. Kimliği ve bağlantısı bizce malum. Şu anda vermek istemiyoruz. 2003-2006 arasında Hasiphanede yatmışlığı var."

GÖSTERE GÖSTERE GELEN BİR SALDIRI
İstanbul Dolmabahçe'deki bombalı saldırıyla ilgili dikkat çekici bir bilgi ortaya çıktı. @Fedakar_kisi isimli birtwitter kullanıcısı 12 Aralık tarihinde paylaştığı bir mesajında saldırıyı gerçekleştiren Fırat Özçelik'in de ismini vererek DHKP/C örgütünün bir eylem gerçekleştireceğini yazdı. Aynı hesap,saldırının hedefinin isegüvenlik görevlileri, Konsolosluklar ve AK Parti binaları olduğunu yazdı.

81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi

AĞUSTOS AYINDA DA EMNİYET UYARMIŞ

Yaz aylarında da emniyet birimlerinin olası DHKP/C saldırıları için tüm birimleri uyardığı hatta 3 isim verdiği ortaya çıktı. O isimler arasında Dolmabahçe saldırısını yapan zanlı da var. O dönem medyaya da yansıyan haberlere göre eylem sorumlusunun Dilek Kaya olduğu belirtilen gizi yazıda, diğer örgüt mensuplarının ise Fırat Özçelik ve Fehmi Oral Meşe olduğu  iddia edildi.