Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Batman’dan sonra Diyarbakır’a geçerek tarihi ve dini mekanları gezdi. Bu sırada elini öpmeye kadar abartılan sevgi gösterileri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Ricciardone, çözüm sürecine destek verdiğini de açıkladı...

ABD’li elçi, Diyarbakır turunda

Diyarbakır’daki tarihi ve dini mekanları gezen ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, kendisine büyük ilgi gösteren vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti.

Güneydoğu gezisini sürdüren ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Batman’dan sonra Diyarbakır’a geçti. Gezi kapsamında gittiği Diyarbakır’da Vali Mustafa Cahit Kıraç’ı ziyaret eden Büyükelçi Ricciardone, beraberinde eşi Marie Ricciardone ile Sur ilçesinde Ulu Cami, Dört Ayaklı Minare, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi ve Surp Giragos Ermeni Kilisesi başta olmak üzere tarihi mekanları gezdi, Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde karşılaştığı bir süre önce ABD’den dönüp yeniden memleketi Diyarbakır’a yerleşen Ermeni asıllı udi Yervant Bostancı ile bir süre sohbet etti. Bu arada, elinde asası olan molla kıyafetli bir adamın Ricciardone’nin elini öpmeye kalkması şaşkınlıkla karşılandı. Ricciardone, daha sonra çözüm süreciyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “İnşallah önümüzdeki aylarda barış, çok derin köklerini bulacaktır. İnşallah çatışmalar geçmişte kalacak, gelecekte barış ve istikrar olacaktır. Barış için herkesin çok büyük ümidini ve iradesini gördüm. Herkes çok istekli, biz de ümitliyiz” dedi.