81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
Silivri Cezaevi'nden geçtiğimiz günlerde tahliye olan Ergenekon davası sanığı Ergun Poyraz'ın son kitabı "İndeki Vaiz" kitabında yayınlanan ilk belgeler. 





Kitabında Fethullah Gülen'le ilgili ilk kez ortaya çıkan belgeleri paylaşan Poyraz,"burada verilecek karar: Gülen'in kendi halinde bir din adamı mı, yoksa birilerinin dediği gibi; Haşhaşi, paralel devlet, ABD ile işbirliği yapan uluslararası bir çete mi olduğudur" ifadelerini kullandı. 
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nın 28.04.1966 tarih ve 57 numaralı kararında, Fetullah Gülen’in risalesinin yetersizliği hakkında şu açıklamalarda bulunuluyordu:
“Yüksek Başkanlıkça 25.03.1966 tarih ve 21820 sayı ile kurulumuza havale buyurulan Kırklareli vaiz adayı Fetullah Gülen’in risalesi incelendi:
Bu evrakın müzakeresinde Kurul Başkanı Ali Rıza Hakses, Üyelerden H. Hüsnü Erdem, M. Şehit Oral, İsmail Ezherli, İbrahim Eken, Dr. Esat Kılıçer, Ahmet Baltacı, Hasan Ege hazır bulunmuşlardır.
“…Adı geçen vaiz adayının gönderdiği risale tamime uygun bir şekilde olmadığı, mevzu ile alakalı ayeti kerime ve hadisi şerifleri risalesine almadığı gibi konu ile ilgisi bulunmayan sözleri de zikrettiği cihetle ilmi kifayetini belirtecek mahiyette bulunmadığından adaylığı müddeti sonuna kadar tamime uygun yeni bir risale göndermesinin kendisine bildirilmesinin uygun olacağına karar verildi…”
22 Ocak 1972 tarihinde İzmir Valiliği'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'na yazdığı yazıda Gülen'in tutuklanma nedeni şu ilginç ifadelerle anlatılıyor:"muzur faaliyetleri görüldüğü için..."
19 Haziran 2012 Tarihinde Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı ÖZTÜRK'de Köşesinde Bu belge'den Bahsetmişti.
Saygı ÖZTÜRK'ün Köşe Yazısını Aynen Yayınlıyor,ODA Tv'de Üstünkörü Gösterilen İlgili Belgeyi' ve Gülen'in Sağlık Nedeniyle Kurumundan İstifa Dilekçesini yeniden Gündeme Getiriyoruz.
Diyanet, Fethullah Gülen'i dini yönden yetersiz bulmuş 
                                                          Saygı ÖZTÜRK 
                                                19.06.2012 Sözcü Gazetesi
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Emniyet içindeki Fethullahçı kadrolaşma”yla ilgili çalışma yapılması istendi. 
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı fezlekenin, soruşturmayı yürüten dönemin DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’e gönderilmesinden sadece 2 gün önce, yani 21 Mart 1999’da, Gülen, “tedavi amacıyla” ABD’ye gitti. 
Türkiye gündeminden hiç düşmeyen, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’ye dönmesi için davette bulunduğu Gülen, bu davete uymayacağını açıkladı. Doğan kitaptan çıkan “Okyanus Ötesindeki Vaiz” kitabımda da buna ilişkin belgeler yer alıyor. 
Din İşleri Yüksek Kurulu’nun kararı 
Fethullah Gülen, açıklamalarında 5 yaşında Kur’an-ı Kerime öğrenmeye, 14 yaşında vaizliğe başladığını belirtiyor.1942 doğumlu olan Fethullah Gülen, vaizlik sınavına 25 Mayıs 1959 tarihinde Kırklareli’nde giriyor. Sınav evrakı incelendiğinde Gülen’in 50 tam puan üzerinden ancak 33 puan aldığı görülüyor. 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara Adliyesine gönderilen bazı belgeleri incelediğimizde, ilginç bilgilere ulaşıyoruz. Örneğin, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Fethullah Gülen’in din bilgisini yetersiz bulmuş. 
(Gülen’in Din İşleri Yüksek Kurulu’na gönderdiği risaleler yetersiz bulunduğuna ilişkin belge 19 Haziran 2012 tarihinde SÖZCÜ'deki köşemde yayımlandı)
Din İşleri Yüksek Kuruluna, 25 Mart 1966 tarihinde vaiz adayı Fethullah Gülen’in Risalesi geliyor. Kurul uzmanları bunu inceliyor. Din İşleri Yüksek Kurulu, 28 Nisan 1966’da Ali Rıza Hakses’in başkanlığında üyeler Hüsnü Erdem, Şehit Oral, İsmail Ezherli, İbrahim Eken, Esat Kılıçer, Ahmet Baltacı, Hasan Ege’nin katılımıyla toplanıyor ve vaiz adayı Fethullah Gülen’in risaleleri için şu kararı veriyor:
“Adı geçen vaiz adayının gönderdiği Risale, tamime uygun bir şekilde olmadığı, mevzuu ile alakalı ayeti Kerime ve Hadis Şerifleri Risalesine almadığı gibi konu ile ilgisi bulunmayan sözleri de zikrettiği cihetle ilmi kifayetini belirtecek mahiyette bulunmadığından adaylığı müddeti sonuna kadar tamime uygun yeni bir Risale göndermesinin kendisine bildirilmesini uygun olacağına karar verildi.”


 
Fethullah GÜLEN'in 24 Mart 1981'de Çanakkale Merkez Vaiziyken Çanakkale Müftülüğüne Verdiği Sağlık Nedeniyle İstifa Dilekçesi