BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, terör olaylarına tepki gösterdi ve Türkiye'nin felaket ve musibetlerle sınandığını, kanlı, acılı ve ağır bir sınavdan geçtiğini bildirdi.



Bahçeli, açıklamasında, "Türk milleti terörizmi maşa olarak kullanan, Türkiye üzerinde hesap yapan kötü niyet ve karanlık hedef sahibi sahibi ülkeleri görmekte ve bilmektedir. Fakat hiçbir güç aziz milletimize boyun eğdiremeyecek, pes ettiğine şahit olamayacaktır.
Bedeli ne olursa olsun, etki ve nüfuz ajanları; kin ve nefret gergefinde Türk düşmanlığı işleyen yabancı mihraklar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türk milleti bir ve beraberdir" ifadelerini kullandı.

"MHP Terörle Mücadelede Devletinin Yanındadır"
"Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadelede devletinin ve güvenlik güçlerinin hem yanında, hem destekçisi, hem de duacısıdır" diyen Bahçeli, "Bayatlamış oyunlarla, küflenmiş projelerle Türkiye’nin bölüneceğini, içine kapanıp kardeş kavgasına düşeceğini düşünen sefiller, sefirler ve şekavet yuvaları hüsran duvarına başlarını çok yakında çarpacaklardır." şeklinde konuştu.
"Nusaybin'i Kan Gölüne Çevirdiler"
Devlet Bahçeli, yaşananların ne 1980’li ne de 1990’lı yıllara benzediğini, Türkiye'nin olağanüstü şiddet şartlarına mahkum kaldığını belirtti.
Nusaybin'in kan gölüne çevrildiğini vurgulayan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
"Bölücü hainler özellikle Nusaybin’e daha fazla bomba yığınağı yapmışlar, her yeri silah ve mühimmatla doldurmuşlardır. Evlerin önemli bir bölümü el yapımı patlayıcılarla tuzaklanmıştır. Sokak aralarına çelik plakalı duvarlar örülmüş, bomba yerleştirilmiş kilit taşları dikilmiştir. Suriye’nin kuzeyinden sızdığı anlaşılan YPG’li militanlarla birlikte, evlerin çatılarına mevzilenen keskin nişancılar Nusaybin’i kan gölüne çevirmiştir.
ABD Büyükelçiliğine Tepki
Devlet Bahçeli, vatandaşlarına Türkiye'de gidilmemesi istenen illerin listesini yollayan ABD Büyükelçiliğinin bu eyleminin masum ve sıradan görülemeyeceğine işaret etti. Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Türkiye terörle mücadele ederken, dost ve müttefik görünümlü ABD’nin Ankara’daki Büyükelçiliği vasıtasıyla kafaları karıştırması, akılları bulandırması, korkuları tırmandırması masum ve sıradan görülemeyecektir. ABD Büyükelçiliği’nin kendi vatandaşlarına on dokuz ilimizin ismini tek tek sayarak gitmemeleri yönünde uyarması hiçbir açıdan meşru ve dostane bir tavır sayılamayacaktır.