Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz Ağustos ayında 81 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği "paralel yapının tüm uzantıları detaylı şekilde araştırılsın" talimatının ardından hız verilen incelemelerde şok tespitler yer alıyor.


Kapatılmalarına karar verilmesinin ardından paralel yapının darbe çalışmalarına hız verdiği dershanelerin, örgüt yapılanmasında sadece finans ve insan kaynağı olarak değil aynı zamanda istihbarat faaliyetinde de kullanıldığı ortaya çıktı.

DELİL OLARAK DOSYAYA GİRDİ
"Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasına delil olmak üzere" yapılması istenen incelemeler cemaatin finans, örgütlenme, emniyet gibi alanlarda yoğunlaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne rapor halinde gönderilen tespitlerde dershanelerin nasıl istihbarat şebekesi olarak kullanıldığı şu şekilde yansıdı:
ÖĞRETMENLER CASUS GİBİ ÇALIŞIYOR
"Dershanelerde çalışan öğretmenler akşam yemeği veya Ramazan iftarı adı altında öğrencilerin evlerine giderek gözlem yaptı. Belirlenen günlerde "eğitimci" sıfatıyla öğrencilerin aileleriyle yaşadıkları evlere giden dershane öğretmenleri veya dershanelerde "belletmen" adıyla görev yapan ancak kurumlarla resmi bir bağı bulunmayan örgüt mensupları öğrencilerin ailelerinin sosyo-kültürel özelliklerine yönelik fişleme çalışması yaptı.
AİLELER TEK TEK FİŞLENİYOR
Ailelerin özelliklerine göre çocuklarının örgüte devşirilip devşirilemeyeceği, gazeteye abone yapılıp yapılamayacağı veya ailelerden himmet alınıp alınamayacağı yönünde raporlar hazırlandı. Evlerinde Risale-i Nur külliyatı olan çocuklar öncelikli hedef seçilerek örgüte kazandırılmak istendi. Belirlenen öğrenciler bir süre sonra paralel yapıya bağlı evlere "ders çalışma" bahanesiyle çağrıldı. Öğrencilere bu şekilde örgütsel motivasyon kazandırılarak aileleriyle bağları koparılmaya çalışıldı."
OKUNMUŞ POLİS RÜTBESİ DAĞITTI
Yapılan incelemeler, örgütün kalesi olarak nitelendirilen emniyet içinde de hızlandı. Polis kolejinden bu yana "paralel emniyet" içinde olduğunu söyleyen bir komiser, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde verdiği ifadede, "Polis kolejinden mezun olunca bizi İstanbul'a götürdüler. Altunizade'de Fethullah Gülen ile yemek yedik. Bu bize mezuniyet hediyesiydi. Polis Akademisi'nden mezun olunca yine Gülen'le görüşmemiz gerekiyordu ancak o dönem Gülen yurtdışına çıkmıştı. İstanbul'da paralel yapının emniyet imamıyla görüştük. Bize Gülen tarafından okunduğunu söylediği komiser yardımcısı rütbesi verdi. Bu bize "rütbeleri biz dağıtıyoruz" mesajıydı" şeklinde konuştu.
FİNANS AYAĞINA DARBE
Geçtiğimiz günlerde Çanakkale ve Manisa'da örgütün finans ayağına yönelik operasyonlar yapılmış ve birçok derneğe baskın düzenlenmişti. Emniyet kaynakları "Himmet operasyonlarının" birçok şehre daha sıçrayacağını belirtiyor. Yapılan incelemeler sonucunda, örgütün vatandaşlardan topladığı paraların nerelere harcandığının belirleneceği ifade ediliyor.