İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
HDP'li (Halkların Demokratik Partisi) milletvekillerin gözaltına alınmasını protesto için Cuma günü Diyarbakır'da düzenlenen gösteride gözaltına alınan DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel tutuklandı.



Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlamalarıyla soruşturma başlatılan ve 4 Kasım’da Diyarbakır Adliyesi önünde gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün öğlen saatlerinde adliyeye getirildi.


Tutuklanan HDP'nin Eş Genel Başkanları ile 4 HDP'li milletvekilinin Cuma günü Diyarbakır Adliyesi'ndeki işlemleri sürerken, Adliye önüne giden yaklaşık 100 kişilik bir grup kaldırımda beklemeye başlamıştı.
Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, grubun dağılması için uyarı yapmıştı. Uyarıyla birlikte grubun büyük kısmı dağılırken, aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in olduğu 10 kişilik grup oturmakta direnince polis gruba müdahale etmişti.



TUTUKLU SAYISI 10 OLDU
Savcılıkta verdiği ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Tuncel tutuklandı.
Sebahat Tuncel'in tutuklanmasıyla birlikte HDP'lilere yönelik terör soruşturmalarında tutuklanan sayısı 10 oldu. HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da alarında bulunduğu vekiller cuma günü gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 15 vekil için gözaltı ve yakalama kararı çıkarılmışt. HDP bugün aldığı kararla Meclis'teki yasama faaliyetlerine katılmama kararı aldı. 

SABAYAT HANIM SEKİZGEN HALDE POZ VERİRKEN GAZETECİLERİN DEKLANŞÖRÜNE BÖYLE  TAKILDI (BÖYLE ÇOK DAHA GÜZELSİN SABAYAT)