Güçlü Meclis Platformu tarafından sosyal medya platformlarında paylaşılan ve 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum için 'Hayır' propogandası yapan bir video, kısa zamanda sosyal medyada büyük ilgi gördü. 



Fakat bu ilginin sebebinin esas sebebi görüntüler değil, videoda bulunan ve isminin Ali Gül olduğu öğrenilen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiydi...

Videoda Meclis'in güçlü olması gerektiğini vurgulayarak Cumhurbaşkanlığı sistemi için 'Hayır' propagandası yapan Ali Gül, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Twitter'da "felix dzerjinski" ismiyle kullandığı troll yani sahte hesaptan, Meclis'i bombalayan darbecilere destek verdiği iddia edildi.

15 Temmuz gecesi Ali Gül'ün, "Çok açık bir şey söyleyeyim. bu iş olmazsa hepinizin hayatı bitti. ona göre davranın. İnsanları meydanlara davet etti. arayın evlerde tutun. nolur arayın akpli akrabalarınızı. Atatürkçüleri yanına almak için cemaatçiler yapıyor diyorlar" sözleriyle Meclis'i bombalayan darbecilere karşı çıkmadığı iddia edildi.
Öte yandan Ali Gül'ün "Kürt öğrenci Türk öğrenci gibi ayrımlar insanlığa sığmaz. orada biri öldürülmüş. müslüman mı yoksa ateist mi ilk bu öğrenilmeli. Müslümansa sıkıntı yok, ateistse Kuran yakarak olayı protesto edeceğim" tweetiyle İslam'a karşı kinini sosyal medyadan kustuğu iddia edildi. 

VİDEODAN SONRA TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
Videonun sosyal medyada yayılmasının ardından Ali Gül, troll yani sahte hesabından tebrikleri kabul etti.

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!

Ali Gül'ün 'hayır' propagandası yaptığı videoda, "Hayır TDK’ya göre ‘yok öyle değil, olmaz anlamlarında onamama bildiren’ anlamlarına geldiği gibi aynı zamanda, ‘iyi, hayırlı, faydalı, yararlı’ gibi anlamlara gelmektedir" gibi sözler yer alıyor.

HESABINI KAPATTI

Öte yandan videoda yer alan Ali Gül'ün, "felix dzerjinski" ismiyle darbeye destek verdiğinin ortaya çıkmasının ardından, hesabını kapatması dikkat çekti.

 
SAVCIYA İFADE VERMEYE GİTTİ

Ali Gül'ün paylaştığı skandal tweetlerden dolayı savcıya ifadeye vermeye gittiği öğrenildi.
Sosyal medyadan ifadeye vermeye gittiğini ve mahkemeye sevk edildiğini açıklayan Ali Gül, "referandum sürecinde provokasyon" için hakaret içerikli tweetlerini görmezden gelip "Hayır dediğim için tutuklanacağım" dedi. 




ALMAN VAKFI'NDA 'HAYIR' TOPLANTISI
Mart ayının başında Friedrich Naumann Vakfı'nın ev sahipliği yaptığı toplantıda 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde 'hayır' propagandası yapıldı.

Alman Vakfı sponsorluğunda Türkiye'de hayır propagandası

CHP VE SOL GAZETESİN'DEN İÇİ BOŞ İDDİALAR
CHP'li milletvekillerinin, "Hayır" diyeceğini videoyla anlattığı gerekçesiyle tutuklandığını iddia ettiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi 
 'ün (22) FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine destek verir tarzda tweet'ler attığı, İslam'a, Hz. Muhammed'e ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da açıkça küfrettiği ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Müdürlüğü, söz konusu hakaretleri eden Twitter'daki "Felix Dzerjinski" adlı kullanıcının Ali Gül olduğunu tespit ettti. Ardından İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimliği Gül'ün, "15 Temmuz'da darbe yanlısı paylaşımlar yaptığı", "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a birçok hakarette bulunduğu" ve "Hakaret suçunu sürekli hale getirdiği" gerekçeleriyle tutuklanmasına karar verdi. Sol Gazetesi de "Felix" kullanıcı adlı Twitter fenomeninin Gül olduğunu ve "Hayır nedir?" videosu çektiğini kamuoyuna duyurmuştu.

KP'Lİ SOL VE CHP'NİN TEZİ DE ÇÜRÜDÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı, Twitter'da "Felix Dzerjinski" adlı kullancının İslam'a, başörtülü kadınlara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği, 15 Temmuz darbe girişimine açık destek verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda "Felix Dzerjinski" adlı kullancının 15 Temmuz gecesi; "Çok açık bir şey söyleyeyim. Bu iş olmazsa hepimizin hayatı bitti", "Herkesi sokağa çağırıyorlar. Arayın akrabalarınızı evde tutun", "Çok rahat konuşuyor. Kim bu NTV'deki kadın? Eğer darbe başarılı olursa kendisi nerede yargılanır" şeklinde paylaşımlar yaptığı vurgulandı. CHP'nin "Ali Gül, kendisine ait olup olmadığı bilinmeyen bir tweet hesabında yazılanlardan ve 'hayır' videosu çekti diye tutuklandı" iddiası da böylece yalanlanmış oldu.



İSLÂMA VE CUMHURBAŞKANIMIZA KÜFREDEN ALİ GÜL DE KATILDI
Öte yandan 3 Mart 2017 günü gerçekleştirilen toplantıya; bugün tutuklanan ve troll hesap üzerinden İslam dinine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küfreden Muhammed Ali Gül'ün de konuşmacı olarak katıldığı ortaya çıktı.

Ali Gül'ün, Türkiye'de faaliyet gösteren ve Türkiye'deki partneri 3H Hareketi (Hürriyet- Hukuk-Hoşgörü) olan Almanya merkezli Friedrich Naumann Vakfı'nın, İstanbul Şişli'deki şubesinde 3 Mart'ta "Neden Hayır? ve "Neden Bu Sefer Kazanabiliriz?" konulu toplantısında konuşmacı olduğu da ortaya çıktı. 1958'de Federal Almanya Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Theodor Heuss tarafından kurulan ve 60 ülkede şubesi olan vakfın toplantısında; anayasa referandumunda 'Hayır' oyu verilmesine yönelik sunumda bulunuldu. 3H Hareketi'nin; Alman vakfın ev sahipliğinde 22 Ekim 2016'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Liberal Gençlik Kongresi gerçekleştirdiği de tespit edildi.

Alman Vakfı sponsorluğunda Türkiye'de hayır propagandası

Alman Vakfı sponsorluğunda Türkiye'de hayır propagandası



Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla 8 gündür gözaltında bulunan piyanist Dengin Ceyhan da tutuklandı



Konu ile ilgili yorum yapan vatandaşlarca; 'Aynı suçları işleyen kişiler hakkında takipsizlik kararında ısrarla direnen Cumhuriyet Savcıları ve bu savcılara destek veren Adalet Bakanlığı üst bürokratları ve Bazı Adliyeler bu haberlerden haberli mi? ne maksatla direndikleri anlaşılamamakta denildi.' 
Bir haftadır gözaltında olan piyanist Dengin Ceyhan tutuklandı. Piyanist Dengin Ceyhan bir haftadır gözaltında tutulmasının ardından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilmişti.
Tutuklanan Ceyhan’ın kelepçeli fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı.