Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı
Şırnak Valisinin açıklamasına göre ; "27 Haziran tarihinde saat 02.30 sıralarında PKK / KCK ’nın Cizre ilçemizdeki gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonel çalışma esnasında ara sokaklardan yapılan bombalı saldırı sonucunda bir güvenlik görevlimiz hafif yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır."  Bazı basın yayın organlarında PKK'nın Cizre'de sözde asayiş birimi kurduğu yönünde haberler yer almıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.
 
 
PKK'nın asayiş birimlerinin Cizre'deki görüntüleri Türkiye gündemine oturdu. Son 3 aydır sokak eylemlerinin eksik olmadığı ilçede yaklaşık 20 gün önce serhildan (başkaldırı) ilan edilmişti.
Tek tip ve yüzleri puşi ile kapatılan PKK'nın sözde asayiş birimlerinin, benzeri törenleri 15 günde bir yaptığı öğrenildi. Çözüm süreciyle birlikte PKK'lıların Türkiye sınırlarını terk etmesi bölgede huzurlu bir ortam oluşturmuşken Cizre'de asayiş birimleri kurulması dikkat çekti. Yüzleri kapalı ve tek tip kıyafetleriyle dikkat çeken grubun PKK flamaları ve Öcalan fotoğraflarının altında yemin ederek yol kontrolü yaptığı ortaya çıktı.
 
 
Hava fişeklerin de atıldığı sözde diploma törenine akşam saatlerinde polisin müdahale ettiği ve grubun dağıtıldığı öğrenildi. Abdullah Öcalan'ın daha önce 'Öz savunma birlikleri kurulsun' şeklindeki açıklaması sonrası, PKK'nın Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) adlı bir asayiş birimi inşa ettiği belirlendi. 23 Haziran 2013 tarihinde oluşturulduğu belirlenen YDG-H, Cizre'de gençleri örgütleyerek yaptığı yemin töreni sonrası yol kontrolü yaparak vatandaşlara kimlik sordu. Yüzleri puşiyle kapatılan grup, amacını da "Kürdistan'da sömürgeci uygulamalardan halkımızı savunmak, Önder Apo'yu özgürleştirmek" olarak ilan etti.
 
KADIN BİRİMİ DE VAR
Bölgede güvenlik güçlerinin hassas davranmasını fırsat bilen provokatörlerin Cizreli gençleri örgütsel çalışmalarda kullandıkları tespit edildi. Sözde asayiş birliklerinin 14-25 yaş arası gençlerden oluşturulması ise dikkat çekti. Gençlerin, 'kurulacak olan sözde Kürdistan'da asayiş görevlisi olacakları' şeklinde kandırılarak bir araya getirildiği öğrenildi. Haziran ayından itibaren Cizre başta olmak üzere Silopi ve Şırnak merkezde PKK'lı grubun sokak eylemleri başlatarak 'serhildan' kararı aldığı belirtildi. Serhildan ile beraber sözde asayiş biriminin kadın kolu olan Yurtsever Devrimci Genç Kadın Hareketi'nin (YDGK-H) de kurulduğu tespit edildi.
 
VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Şırnak Valiliği, PKK'nın Cizre'de sözde asayiş birimi kurduğu yönünde haberlerin yayımlanması üzerine soruşturma başlattı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ''Cizre ilçemizde, 23 Haziran'da PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan görüntülerin niteliği ve olayla ilgili gerekli çalışmalar etkin bir şekilde başlatılmıştır. Normalleşme sürecini ve huzur ortamını bozmak amacıyla karanlık odaklarca yürütülen bu tür eylemlere yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir'' denildi.
 
Demirtaş: Biz de araştırıyoruz
BDP lideri Selahattin Demirtaş, konuyla ilgili kendilerinin de inceleme başlattıklarını söyledi. Olayı basından öğrendiklerini dile getiren Demirtaş, "Olayın detaylarını bilmiyoruz. Cizre ilçe teşkilatımız aracılığıyla oradaki partililer aracılığıyla bir soruşturma yaptıracağız. İşin özü nedir, kimlerdir, amacı nedir? Araştırma sonucunda biz de öğrenmiş olacağız. Böyle bir dönemde bu tür çalışmaya kim, niye ihtiyaç duyar doğrusu biz de bilmiyoruz" dedi.


Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/cizre-ye-operasyon-1-yarali-pkk-/gundem/detay/1728821/default.htm



Etiketler: PKK , Türkiye , Diyarbakır , Cizre , BDP , Şırnak , bombalı saldırı , Selahattin Demirtaş , Kürdistan , Abdullah Öcalan , Silopi , KCK , terör , saat , Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı , Haziran , Saat 02 , Grup , PKK'nın , Gerekli , 2013