Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, uygulamaya geçen Ağustos ayında son verildiği belirtildi,yeni bir savaş stratejisi olabilirmi soruları akıllarda.



Program sağlık örgütleri ve tıp görevlilerinin tepkisini çekiyordu.

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi

13 tıp fakültesinin dekanı Beyaz Saray'a dilekçe göndererek aşı kampanyalarının casusluk faaliyetlerine alet edilmesinin küresel sağlık için tehdit oluşturduğunu belirtmişti.
Beyaz Saray İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco tarafından dekanlara yazılan mektupta, CIA'in aşı programlarını artık istihbarat amaçlı kullanmayacağı, ayrıca bu programlar aracılığıyla elde edilen genetik verileri de kullanmama sözü verdiği belirtildi.
CIA, 2011'de El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonda, istihbarat toplamak için Pakistan'da yürüttüğü aşı kampanyasından da faydalanmıştı.
Karar, Pakistan'da sağlık çalışanlarına yönelik saldırılan arttığı bir döneme denk geldi.

C.İ.A BİYOTERÖR SUÇLUSUDUR YARGILANMALAIDIR

CIA sözcüsü Dean Boyd'un BBC'ye yaptığı açıklama şöyle: "Bu politikamızı kamuoyuna duyurmaktaki amacımız, militanların sağlık görevlilerini hedef alan korkakça saldırılarını aklamak için kullandıkları bir gerekçeyi ortadan kaldırmak".
Pakistan'da Aralık 2012-Nisan 2014 arası 60'tan fazla sağlık ve güvenlik görevlisi öldürüldü.
Öte yandan ABD'li yetkililer, Pakistan'da son zamanlarda artan çocuk felci vakalarındaki artışı aşı programlarının sonlandırılmasına bağladı. Bu açıklama, CIA'nın yeniden aşı programlarına başlayabileceği şeklinde yorumlanıyor.
Pakistan Talibanı da radyodan halka çağrı yaparak, gönüllü kuruluşların ve ABD müttefiki ülkelerin ilaçlarından sakınmaları çağrısı yaptı.