Fethullah Gülen Cemaati'nin içindeki bir skandalı daha açıklıyoruz. Paralel Örgüt'ün kendisine inanan masum vatandaşlardan topladıkları bağışları kendi şirket ve yandaşlarına aktardığı ortaya çıktı.



Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!

ABD'de kurduğu bir enstitüdeki çalışanlarına yüsek meblağlar ödemesi Paralel Örgüt'ün içindeki adaletsizliği gözler önüne serdi. Türkiye'de kendi şirketlerinde çalıştırdıkları mesuplarını düşük ücretlerle çalıştırarak servetine servet katan Paralel Örgüt, yurt dışında kurdukları derneklere servet harcıyor.

Afrika'da açtıkları okullarda 300-400 dolara öğretmen çalıştıran Gülen Örgütü, ABD'deki şirket ve okullarında çalışan yandaşlarına yıllık yüzbinlerce dolar veriyor.

İşte Paralel Örgüt'ün Yüzbinlerce Dolar Verdiği Amerika'daki Yandaşlarının Listesi:


GARİBANDAN AL LOBİLERE VER
Gülen Cemaati'nin skandalları okullarla da sınırlı değil. Hizmet hareketi masum vatandaşlarımızdan topladıkları himmet paralarını Amerika'daki lobilere bağışlıyor. Yaptıkları yüklü bağışlar sayesinde Amerika'daki önemli lobilerin içinde kendi yandaşlarının yer almasını sağlayan Cemaat'in bu tür çıkar gruplarıyla ne tür bir ilişki içerisinde olduğu gizliliğini koruyor.
Cemaat'in bağış yaptığı Brooking Enstitüsü'nde çalışanların aldığı ücretler (İçinde Paralel Örgüt Elemanları da var) :