Siyaset ve Ekonomi Çevrelerinde Müflis, Firari Olarak Nam Salmış Olan Cem Uzan’ın şahsi Instagram hesabından, “#Yurttasulhcihandasulh” etiketiyle beraber yayınladığı,Amerika bayraklı paylaşımı,dikkat çekti.



İş adamı Cem Uzan sosyal medya hesabından, "#cemuzan #türkiye#financialtimes #wsj #bloombergbusiness #bloomberg #reuters #peace#yurtasulhcihandasulh" etiketleriyle beraber Amerika bayraklı bir paylaşımda bulundu.
Uzan’ın kişisel Instagram hesabından yaptığı paylaşıma birçok yorum gelirken, kimi kullanıcılar Uzan’ı desteklerken kimi kullanıcılar ise kızgınlıklarını ifade etti.
Buyrun Bakın Aşağıda Cem Uzan’ın Instagram Hesabından Yaptığı O Paylaşım:

Cem Uzan’ın  Bu  Paylaşımının  Altına  Gelen  Bir Kısım  Yorumlar:
 

 

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!

Cem Uzan Kimdir
Cem Cengiz Uzan 26 Aralık 1960'ta, Adapazarı'nda dünyaya geldi. Günümüzde Fransa'da siyasi sığınma talep ederek yaşayan Boşnak göçmeni, Türk işadamıdır.
Cem Uzan, aile şirketlerine 2004 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasına dek babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan'la birlikte Türkiye'nin ekonomik olarak en güçlü ailelerinden birinin üyesiydi.
BASINDA İLKLERE İMZA ATTI
İstanbul Özel Alman Lisesi mezunudur. ABD'de işletme eğitimi almıştır. Türkiye'de görsel ve işitsel basın alanlarında ilk özel (Star TV), ilk tematik (Teleon TV), ilk müzik (Kral TV), ilk Türk sineması (Yeşilçam TV) ve ilk Türk dizileri (Dizi TV) televizyon kanalları; ilk özel (Süper FM), ilk arabesk müzik yayını yapan (Kral FM), ilk yabancı müzik yayını yapan (Metro FM) ve ilk slow müzik yayını yapan (Joy FM) radyo istasyonları ile ilk sayısal yayın platformunu (Star Digital) kurarak önemli işler başarmıştır. Mobil iletişim alanında da Telsim şirketiyle; GPRS, MMS, WAP, MVS, PushToTalk gibi hizmetleri Türkiye'de ilk olarak hizmete sokmuştur.
3 YIL YASAK YAYIN YAPTI
Genelde yaptığı birçok işte sansasyon yaratmıştır. Star TV'yi 1989 yılında açarken Türkiye'de özel televizyonculuk yasak olduğundan şiddetli tartışmalar yaşanmıştır. Cem Uzan ve babası Kemal Uzan'ın kanal yönetimindeki gizli ortağının dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın büyük oğlu Ahmet Özal olduğu ve yayın için gerekli vericilerin TRT'den PTT yoluyla Star TV'ye kaçırıldığı ancak 1992 yılındaki özel televizyonculuğu serbest bırakan yasayla ortaya çıkmış ve kanalın üç yıl yasak bir şekilde yayın yaptığı anlaşılmıştır.
Sahibi olduğu Star gazetesi, yayınlandığı ilk hafta gazetenin yanında özendirme amaçlı Ariel marka deterjan, Barilla marka makarna ve Pringles marka cips gibi her gün farklı bir ürün vermiş ve gerçekten yüksek bir satışa ulaşmıştır.

 
GENÇ PARTİ
2002 yılının yaz aylarında siyasete girerek Genç Parti'yi kurdu ve genel başkanı oldu. Partisi, kurulmasından üç ay sonra katıldığı 3 Kasım 2002 genel seçiminde %7.25 oranında oy aldı. Uzan Grubu şirketlerine 2004 yılında TMSF tarafından el konulmuş olması nedeniyle Türkiye gündeminde tekrar yoğun bir şekilde yer aldı. Genç Parti, 22 Temmuz 2007 genel seçiminde %3.03 oy oranı almış, ancak iki seçimde de milletvekili çıkartamamıştır.
2007 genel seçimi öncesi propaganda sürecindeki Mazot 1 YTL olacak!, Fındık 8 YTL olacak! ve Dokunulmazlıklar kalkacak! benzeri sloganları olay yaratmıştır.
Cem Uzan, Ekim 2009'da, Türkiye'yi kaçak yollarla terk ederek gittiği Fransa'da siyasi iltica başvurusunda bulundu. Fransa'da siyasi sürgünde Genç Parti Genel Başkanı olarak siyasete devam etmektedir.

ÖZEL HAYATI
Üç kez evlenen Cem Uzan ilk evliliğini Feyyaz Berker'in kızı Şebnem Berker'le yapmış olup bu evlilikten Sinan Kemal ve Dilara Gizem adlarında 2 çocuğu vardır. İkinci evliliğini ise Renç Koçibey'in kızı Alara Zeynep Koçibey'le yapmış, bu evliğinden de Emre Renç ve Yasemin Paris isminde 2 çocuğu daha olmuştur. Ardından üçüncü evliliğini ise 28 Kasım'da takı tasarımcısı sevgilisi Fanny Blanchelande ile yapmıştır.