BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün Mülkiye yapılanmasına yönelik eski İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 15 şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile hazırlanan iddianame İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkeme, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eski Denizli Valisi Abdulkadir Demir hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Çapkın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmış, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra yapılan itiraz üzerine tahliyesine karar verilmişti.
İDDİANAME KABUL EDİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emine Koçak tarafından hazırlanan 309 sayfalık iddianame, Başsavcıvekili Önder Yaman tarafından onaylanarak 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. İncelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 15 şüpheli eski vali ve kaymakam hakkında "Anayasayı ihlâl", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve TBMM'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5'er yıldan 15'er yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti. Heyet, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Heyet, ilk duruşmanın 23, 24 25 Ağustos'ta Silivri Ceza ve infaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki duruşma salonunda yapılmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti incelemelerin ardından aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu, 13'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.
Şüpheliler:
1-Eski Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal
2-Eski Bağcılar Kaymakamı Erdal çakır
3-Eski Karaman ve Muğla Valisi Fatih Şahin
4-Eski Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan
5-Eski Mülkiye Başmüfettişi Gürkan Polat
6-Eski İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir
7-Eski İstanbul Emniyet müdürü Hüseyin Çapkın
8-Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu
9-Eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mürteza Balcı
10-Eski Artvin ve Hakkari Valisi Necmettin Kalkan
11-Eski Rize ve Çorum Valisi Nurullah Çakır
12-Eski Pendik Kaymakamı Osman Tunç
13-Eski Mülikye Başmüffettişi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Genel Sekreteri Yılmaz Kurt
14-Eski Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan
15-Eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, 13'ü tutuklu 15 şüpheli hakkında, "Anayasal düzeni̇ ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevi̇ni̇ yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türki̇ye Cumhuri̇yeti̇ Hükümeti̇'ni̇ ortadan kaldırmaya veya görevi̇ni̇ yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile "si̇lahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

'HÜSEYİN AVNİ MUTLU KAMU GÜCÜNÜ SİLAH OLARAK KULLANDI'
FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına ilişkin iddianamede, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun kumpas soruşturmalarının devam etmesini ve sızmamasını sağlamak amacıyla örgüte mensup olmayanların ilgili operasyonel birimlere atamalarını yapmadığı, aksine örgüt mensuplarına sahip çıkarak kamu gücünü adeta silah olarak kullandığı belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına ilişkin 15 isim hakkında hazırlanan iddianamede, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile ilgili bölümler dikkat çekti. Hüseyin Avni Mutlu’nun sırasıyla Kocaeli Kaymakam Adayı, Bursa Büyükorhan Kaymakamlığı, Şırnak Silopi Kaymakamlığı, Şırnak Vali Yardımcılığı, Çanakkale Eceabat Kaymakamlığı, Hatay Reyhanlı Kaymakamlığı, Çanakkale Vali Yardımcılığı, İstanbul Bağcılar Kaymakamlığı, Siirt Valiliği, Diyarbakır Valiliği, İstanbul Valiliği ve Merkez Valiliği görevlerinde bulunduğu hatırlatıldı.
Mutlu’nun evinden günlük defteri olarak kullanılan 2 adet ajanda, 1 adet, Işık Yayınlarına ait kapak kısmında Gülen Hareketi İncelemeleri 1, Gülen Hareketi, Farklı Seslerin Ahengi ve yazarların isimleri bulunan kitap, 1 adet Kaynak Yayınlarına ait, kapak kısmında Yurt Dışındaki Türk Okulları, Sulh Adacıkları, Aysal Aytaç ibareleri bulunan kitap ele geçirildiği belirtildi.
İddanamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Yolsuzluk Suçları Büro Amirliğince 1 Ağustos 2016 tarihinde Halil Güneş adlı kişinin bilgisine başvurmak üzere alınan ifadesi dikkat çekti.
“SUS SESİNİ ÇIKARMA”
Halil Güneş’in “19 Mayıs 2014 tarihinde İzzet Baysal Huzurevini eşiyle birlikte ziyaret eden şüpheli Hüseyin Avni Mutlu’ya huzurevinde bağış amacıyla toplanan ve huzurevinde kalanlardan toplanan paraların müdür tarafından Fetullah Gülen terör örgütüne aktarıldığını söylediğini, ancak şüpheli Hüseyin Avni Mutlu’nun kendisine “sus, sesini çıkarma, seni buradan gönderirler” şeklinde cevap verdiğini ve yapmış olduğu şikayetle ilgilenmediği” yönündeki ifadesi iddianamede yer aldı.
“ATAMALARI ÖRGÜT STRATEJİLERİ DOĞRULTUSUNDA YAPTI”
İddianamede, o dönemde örgüt için en mahrem kabul edilen İstanbul Valisi olarak görev yapan şüpheli Mutlu’nun personel atamalarını örgütün stratejileri doğrultusunda, söz konusu kumpas soruşturmalarının devam etmesini, sızmamasını sağlamak amacıyla örgüte mensup olmayanların ilgili operasyonel birimlere atamalarını yapmayarak yapılan usulsüz işlemlerin açığa çıkmamasını sağladığı belirtildi.
“ÖRGÜT MENSUBU KAMU GÖREVLİLERİNE GÖSTERMELİK YER DEĞİŞİKLİKLERİ YAPTI”
Mutlu’nun emri altında bulunan astı konumundaki örgüt mensupları ve faaliyetleri konusunda kamuoyunda açıkça oluşan hassasiyete rağmen örgüt mensuplarını koruduğu belirtilerek, “Adı geçenleri görevden almayıp,aksine sahip çıkarak,göstermelik yer değişiklikleri yaptığı ve sahip olduğu kamu gücünü adeta silah olarak kullandığı, örgütün yargı ve emniyet yapılanmasında yer alan mensuplarıyla fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiğine yönelik tespitler elde edildiği” kaydedildi.
Öte yandan Mutlu’nun iddialara ilişkin, söz konusu kritik soruşturmaları yürüten, bu soruşturmalarda görev alan ve usulsüz işlemler gerçekleştiren astlarını kendisinin görevden alamayacağı, böyle bir teklifin dönemin İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dan gelmesi gerektiği, yönündeki yanıtlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ifade edildi.
“GEZİ TWEETLERİ NEDEN ATILDI?”
İstanbul Valisi olarak görev yaptığı dönemde kamuoyunda “gezi olayları” olarak bilinen eylemler sırasında 9 Haziran 2013 tarihli “Gençler, Gezi Parkı’nda kuş sesleri, ıhlamur kokusu ve arı vızıltısıyla huzurlu bir sabah var mı doğru mu? Aranızda olmak isterdim” ve 13 Haziran 2013 tarihli “Gezi Parkı’nda “çevre duyarlılığıyla hareket eden gençler”, bana ait ..... No’dan yüz yüze görüşmek için arayabilirsiniz. İyi günler” şeklindeki tweetleri de iddianamede yer aldı. Mutlu’nun bu paylaşımlarının İstanbul ili genelinde eylemcilere destek verir nitelikte olduğu, açıkça eylemcileri haklıymış gibi göstererek eylemlerin devamı yönünde tavır aldığı, gezi olaylarının ikinci yıl dönümünde başta “gezi itirafı” olarak manşetleştirilen ve özünde gezi olaylarının haklılığını gösterir nitelikte açıklamalar yaptığı kaydedildi.
“Kimse Yok mu” isimli derneğin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatıldığına değinilerek Mutlu’nun FETÖ ile irtibatının olduğuna dair tespitler elde edildiği vurgulandı.

İddianamede, Fatih Şahin, Hüseyin Avni Mutlu, Mürteza Balcı, Necmettin Kalkan, Nurullah Çakır, Osman Tunç, Yusuf Yavaşcan ve Abdülkadir Demir hakkında ayrıca Terörizmin Finansmanı Kanununa muhalefet suçundan ayrıca 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.
Ayrıca, tutuklandıktan sonra itiraz üzerine tahliye edilen eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edilmişti.
Öte yandan Fatih Şahin, Nurullah Çakır ve Yusuf Yavaşcan'ın terör örgütü FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı belirtildi. 


ONGUNHABER PORTALIMIZA AİT ESKİ HABER,RESİM VE BELGELERE BAKAN HER İNSAN NE YAPMAK İSTEDİĞİMİZİ VE NELER BİLDİĞİMİZİ ANLAR (ÜÇ BEŞ SATILIK BASIN-CI SAPIK LEŞ KARGASI VE ARKASINDAKİ SÜBYANCI CİKLET FABRİKATÖRLERİ İLE MUHATAP DEĞİLİZ)

30 AY ÖNCE YAYINLADIĞIMIZ HABERE AİT LİNK: www.ongunhaber.com/haber/guncel/sirada-onlar-mi-var/3758.html

Sırada Onlar mı Var?

sirada-onlar-mi-var
 
Kumpas Soruşturmasında Çanlar Onlar İçin Çalıyor
17 Aralık 2014 Çarşamba 17:11
Tahşiyeciler Grubu'na yönelik soruşturmada gözaltına alınan polis müdürlerinin yanısıra dönemin Emniyet Genel Müdürü ve Eski Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal'ın, İstihbarat Dairesi Başkanvekili Hüseyin Namal'ın ve dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı da imzası var.

Ortaya çıkan belgelere göre üç isim Tahşiyeciler Grubu'nun El Kaide ile bağlantısı olduğu iddiasıyla soruşturma yapılmasına onay verdiler.
POLİSLERİN PARMAK İZİ ÇIKMIŞTI
Fethullah Gülen'in açıklamalarıyla başlayan bir dizi gelişmede Gülen'e rakip olan Tahşiyeciler isimli Nurcu bir grup Cemaat'e yakın polisler tarafından El Kaide bağlantısıyla tutuklanmıştı. Söz konusu grubun Molla Muhammed adıyla bilinen lideri Mehmet Doğan'ın da aralarında bulunduğu isimler kendilerine kumpas kurulduğu iddiasıyla Savcılığa başvurmuş, soruşturma sürecinde bugünkü operasyon gerçekleşmişti. Yapılan soruşturmada Tahşiyeciler'den ele geçirilen mühimmatlarda sanıkların değil polislerin parmak izlerine rastlandığı ortaya çıkarken polisler bu durumu 'eldivensiz'olmalarıyla açıkladılar.
İŞTE O BELGELER















 


SİZCE BU HABERLERİN HEPSİ BİR TESADÜFMÜ?
BU HABERLERİ KÜÇÜMSEYECEK BİR DANGALAK HALEN MEVCUT İSE KENDİSİNİ GÖRMEK İSTERİZ...