81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında rehin alındı. Savcının odasının bulunduğu koridor boşaltıldı.



Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında rehin alındı. İçeriden silah sesi duyuldu. Odanın bulunduğu koridor boşaltıldı. Takviye polis kuvveti çağrıldı. Savcı Kiraz'ın odası adliyenin 6.'ıncı katında bulunuyor.

Emniyet Müdürü: Görüşmeler sürüyor
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan rehine olayı ile ilgili açıklama yaptı.
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Şu an sıkıntımız yok, müzakereciler eylemcilerle görüşüyor. Eylemin sona ermesi için görüşmeler devam ediyor. Kimsenin canı yanmadan sonlanmasını istiyoruz. Eylemin bir an önce sona ermesini umud ediyorum" dedi. 
Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı da yaptığı açıklamada, "Berkin Elvan bizim çocuğumuzdur, kardeşimizdir. Biz hukukçular olarak elimizden gelen her türlü gayreti sarfediyoruz" dedi.


Teröristlerin kimliği belli oldu!
Berkin Elvan soruşturması savcısını rehin alan silahlı kişilerin Bahtiyar DOĞRUYOL,diğerininse Şafak YAMAN olduğu ileri sürülüyor. 
Öte yandan örgüte yakın sosyal medya hesaplarından savcının odasındaki eylemcilere ait olduğu belirtilen ses kaydı yayınlandı.

İstanbul Adliye Sarayı'na girip Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan kişilerden birinin Ş.Y olduğu ileri sürüldü. Ş. Y'nin İstanbul'da geçmiş tarihte yasadışı örgüte yönelik bir operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri olduğu belirtiliyor. Öte yandan eylemi üstlenen örgüte yakın sosyal medya hesaplarından savcının odasındaki eylemcilere ait olduğu belirtilen bir ses kaydı paylaşıldı. 2 kişiye ait ses kaydında şunlar söyleniyor. " … Adalet yok, 'Adaleti biz sağlayacağız' dedik.
Evet adaleti biz sağlayacağız. Bugüne kadar öldürülen onlarca halk çocuğunun adaleti sağlanmadı. bu düzende. Adaleti bizim namlularımız sağlayacak. Devrimcilerin mücadelesi sağlayacaktır Buradan evladını yitirilen ailelere selamlarımızı gönderiyoruz. Bugün onlar için onların çocukları için belki de bugün burada şehit düşeceğiz.Tekrar ediyoruz adaleti biz sağlayacağız."

Özel Harekat Timi Adliye'ye geldi
İlk özel harekat timinin ardından bir grup özel harekat polisinin daha siyah bir minibüsle gelerek adliyeye girdiği görüldü.

Savcılığın bulunduğu kat boşaltılırken, yoğun güvenlik önlemi alındı.
Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile emniyetin müzakere timi olay yerine sevk edildi.
Savcıyı rehin alan teröristler ne istiyor?
Savcıyı rehin alan örgüte yakın bir internet sitesinde, talepler yerine getirilmediği takdirde savcının öldürüleceğini yazıldı. Savaşçılar saat 15.36’ya kadar talepleri yerine getirilmezse savcıyı ölümle cezalandıracaklarını açıkladılar. 

TALEPLERİNİ YAYINLADILAR!

Twitter'da bir hesaptan teröristler bir liste yayınladı, İşte o liste:

Bunları talep ettiler;
1- Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…
2- Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…
3- Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…
4- Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…
5- Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi…

Adliyeye silah nasıl sokuldu?
Avrupa’nın en büyük adliye sarayı olarak inşa edilen Çağlayan Adliyesi’nin girişinde havalimanlarındakine benzer güvenlik önlemleri yer alıyor. Dava için gelenler, tepeden tırnağa aranıp X-Ray cihazından geçirildikten sonra içeriye alınıyor. Yasal düzenlemeler uyarınca sadece kimlik gösteren avukatlar içeriye girerken aranamıyor.
Silahın bugün yaşanan elektrik kesintisinden yararlanılarak içeri sokulup sokulmadığı ise henüz bilinmiyor.