Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
1 Kasım’daki seçimde PKK’nın tehditlerine rağmen Hakkâri’de AK Parti’den milletvekili adayı olan Ahmet Budak, dün oğlunun gözleri önünde katledildi! Bayramlaşmak için dışarı çağırdıkları Budak’a kurşun yağdırdılar!



1 Kasım 2015’te gerçekleşen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti’nin Hakkâri’den 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterdiği iş adamı Ahmet Budak, evinin önünde PKK’lıların saldırısına uğradı.

Gittiği bayram ziyaretinden oğlu Samet Budak’la birlikte evine döndüğü sırada kurşunların hedefi olan Ahmet Budak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
“Bayramını Kutlayacağız” Dediler!
Edinilen bilgiye göre 16-17 yaşlarında iki PKK’lı saldırgan, eve gelerek Budak’ın oğluna, “Baban evde mi? Bayramını kutlayacağız.” dedi. Daha sonra evin içinden bayramlaşmak için avluya çıkan Budak, hain kurşunların hedefi oldu.
Oğlunun gözleri önünde kurşunların hedefi olan Budak, kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.



“Herkes Cezasını Çekecek” Tehdidi!
AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül de, saldırının Ahmet Budak’ın evinin önünde gerçekleştiğini ve saldırganların olay yerinden kaçtığını belirtti.
Saldırının ardından Şemdinli’ye bağlı Altınsu (Şapatan) köyünde, 3 günlük “sokağa çıkma yasağı” ilan edildi.
Cinayetin işlendiği saatlerde PKK’nın Kandil’deki militanlarından “Amed Malazgirt” kod adlı kişinin, “AK Parti ile ilişkide olan ve basında bizi hedef gösteren herkes cezasını çekecektir.” diyerek tehdit açıklaması yapması dikkat çekti.
İnfaz Timi Kurmuşlar!
Şemdinli’de, milletvekili adayı Ahmet Budak da dâhil olmak üzere birçok AK Parti’linin, son bir yıldır yoğun biçimde tehdit aldıkları öğrenildi.
PKK, geçtiğimiz günlerde bölgedeki bazı belediyelere kayyum atamalarının yapılacağı yönünde haberler sıklaşınca, AK Parti’lilere yönelik tehditleri sıklaştırdı.
Belediyelere kayyum atandıktan sonra seri cinayet için harekete geçen militanların infaz timleri kurdukları da belirtiliyor. Alınan bilgiye göre PKK, özellikle 15-16 Temmuz’daki darbe kalkışmasından sonra Şemdinli ve Yüksekova’da hem AK Parti’lilere hem de PKK’ya mesafeli duranlara yönelik sindirme, baskı, tehdit ve infazlar için gruplar oluşturdu. Grupların adına ise “Şehit Baz Ajan İnfaz Timleri” denildi.




Listeler Dolaşıyor!
Ahmet Budak’ın katledilmesinin ardından sosyal medyada PKK’ya yakın hesaplarda birtakım listeler dolaşmaya başladı. Örgüte destek vermeyen ya da AK Parti’ye yakın duran bazı vatandaşların isimlerinin yeraldığı listeler, bölgede paniğe neden oldu.
Örgütün listedekilere yönelik muhtemel saldırılarına karşı güvenlik birimleri ek önlemler aldı. 
“PKK’ya Bilgi Sızdırılıyor” İddiası
Bölgedeki kaynaklar, cezaevi görevlileri, adliye çalışanları,polis ve asker içinde Gülen örgütüne mensup kimselerin bölgede devlete destek veren ve istihbarat sağlayan isimlerle tanık koruma kapsamında yer alan kişileri PKK’ya sızdırdığını öne sürüyor. Kaynaklar, “PKK, bildirilerini ve mesajlarını belirlenmiş isimlere doğrudan ulaştırıyor. Yani bu isimlerin örgüte devlet içinden sızdığına kuşku yok.” diyor.
“Bölgede Siyaset Yapmanın Ağır Şartlar ve Sonuçları Var”
Ahmet Budak’a yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan AK Parti milletvekili adayı Mehmet Fırat, “Tehditler alıyoruz. Bölgede siyaset yapmanın ağır koşulları var. Tehdit ve engellemelere rağmen seçimlerde Şemdinli bölgesinde oylarımızı arttırdık. Halkımız bölgedeki tüm olumsuzluklar karşısında bile devlete bilgi veriyor. Sıkıntımız koruma ve silah ruhsatı meselesi... İvedilikle çözülmesi gerek. Devletimiz dik durmalı ve burada olan biteni iyi görmeli. Aksi hâlde değerli kardeşim Ahmet Budak öldürüldü, yarın da ben, başka gün diğer AK Parti’li kardeşimiz öldürülür.” ifadelerini kullandı.
Gözyaşları ve İntikam Yeminleriyle Toprağa Verildi
Saldırıyı yapan teröristlerin yakalanması için operasyonlar devam ediyor. Ahmet Budak için bugün Şemdinli Ulu Camii’nde tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, eski AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmutalip Özbek, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, AK Parti İlçe Başkanı Fikri Algül, kurum amirleri, muhtarlar, korucular, yakınları ve vatandaşlar katıldı.



AK Partili siyasetçi Ahmet Budak’ın cenazesi Şehir Mezarlığı’nda okunan duaların ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine babası gözleri önünde vurulan 12 yaşındaki Samet ile kardeşi Leyla da katıldı. 12 yaşındaki Samet elinde Kur’an-ı Kerim’deki İbrahim Suresi’nin 47’nci ayeti olan ‘Allah kimsenin yaptığını yanına bırakmaz’ yazılı pankartı taşıdı. Kardeşi Leyla ise sürekli ağladı.



Samet ve Leyla Budak kardeşleri Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ve yakıları teselli etti.