Akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı.





Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. 31 öğrencinin kaldığı yurtta, 12 öğrenci ile 1 yurt çalışanı hayatını kaybetti, 22 öğrenci yaralandı.

AB BAKANI ÖMER ÇELİK: 13 KAYBIMIZ VAR
AB Bakanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Ben Brüksel'deyim. Olayı duyunca Vali beyi aradım. Aladağ ilçesinde zaten kendisi. 13 kaybımız var, Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. İçişleri Bakanı ile görüştük. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte Adana'ya geçiyorlar. Ben de temaslarımı yapıp direkt Adana'ya uçacağım. Acı bir haber. 13 kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Türkiye'nin başı sağolsun. Olay nasıl oldu araştırılacak. Umarım sayı artmaz ama benim aldığım bilgilerde durum açıklığa kavuşuncaya kadar çelişkiler olabilir. Vali beyden aldım ben de 13 ölü sayısını. Resmi açıklamayı yaparlar. İlk aldığım bilgiler bu şekildeydi. Elektrikten kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyorlar"

ADANA VALİSİ: 12 CENAZEYE ULAŞTIK
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı." dedi.

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!

ADANA İTFAİYE DAİRE BAŞKANI : 11 ÖĞRENCİ, 1 ÇALIŞAN HAYATINI KAYBETTİ
Yangınla ilgili bilgi kirliliği sürerken NTV'de canlı yayına bağlanan Adana İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, yangında 12 öğrenci ile birlikte 1 çalışanın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

CAMLARDAN ATLADILAR
Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırıldı.

DUMANDAN ETKİLENEN VE YANGINDAN KAÇARKEN YARALANANLAR VAR

Bu öğrencilerden olay sırasında yaralananlar olduğunu aktaran Demirtaş, "Olayda ilk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı. İlk tespitlere göre yangında ölen yok. Öğrencilerimizden bazıları dumandan etkilenmiş, kiminde kaçarken meydana gelen kırıklar var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı."
Adana Valisi Demirtaş, tüm itfaiye, sağlık ve kurtarma ekiplerinin seferber edildiğini bildirerek, kendisinin de olay yerine gitmek üzere hareket ettiğini söyledi.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında 12 cenazeye ulaşıldığını, yaralanan 22 kişinin hastanelere kaldırıldığını belirtti.
Çalışmaların sürdüğünü belirten Demirtaş, "Ümit ediyoruz ki bu sayılar artmaz." dedi.
Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz." diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan ve Adana Valisi Demirtaş'tan bilgi aldı.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden de yangın dolayısıyla bölgeye giderek, incelemelerde bulunacak.




Faciada hayatını kaybeden 9 kişinin cenazesi bir ambulans içerisinde Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cenazeler görevliler tarafından tek tek taşınarak morga konuldu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı görüşülüyor.

Görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin bilgi verilmesini talep etti.
Bunun üzerine açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bize gelen rakamlara göre, burası Adana'da Özel Aladağ Ortaöğretim Yurdu, bir özel yurt tarafından işletiliyor. Kontenjanı 54, ancak kalan 31 kişi. Şu an 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı. Ama teyit edilmemiş bir bilgidir." dedi.
Bakan Yılmaz, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.
TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da yaşamını yitirenlere rahmet dileğinde bulunarak, "Umut ediyor ve diliyoruz ki bu sayı çok fazla yükselmez. Sayının az olmasını umut ediyoruz. Ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyoruz." diye konuştu.

Olay Yerinden Görüntüler;