Batman'ın Kozluk ilçesinde belediye başkanının aracına yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için tören düzenlendi.





Batman'ın Kozluk ilçe merkezinde, dün öğle saatlerinde, daha önceden gasp ettikleri ve içerisine patlayıcı yerleştirdikleri ticari araçtan inen teröristler, belediye başkanının aracına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemişti.


Saldırıda, 4 öğretmen arkadaşı ile birlikte başka bir araçla olay yerinden geçen ve Ekim 2016'da ilçeye müzik öğretmeni olarak atanan 23 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, kurşunların hedefi olarak yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak İlçe Devlet Hastanesine kaldırılan Yalçın, burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Teröristler ise, geldikleri araca binerek, olay yerinden hızla uzaklaşmıştı. İlçenin Bekirhan beldesine gelen teröristler, burada bulunan Jandarma karakolu önünde askerler tarafından durdurulmak istenince aracı infilak ettirmişti. Patlamada, 2 asker ile bir sivil Vatandaş yaralanmıştı. Durumu ağır olan askerler, yapılan ilk müdahalelerinin ardından, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu, yapılan müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

ATILAN NUTUKLARI, ACI ÜZERİNE SÖYLENEN KLASİK KALIPLAŞMIŞ BÜROKRASİ SÖZLERİNİ YAYINLAMIYORUZ, ARTIK YAKA SİLKTİK BU KLİŞE SÖZLERDEN BU ACI HİÇ BİR SÖZÜN İÇİNE KONULAMAZ.

Törende, öğretmen Yalçın'ın yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Yalçın'ın naaşının, cenaze aracına konulduğu sırada terörü lanetleyen aile üyeleri, "Bu vatanı bölemeyeceksiniz, ezanı dindiremeyeceksiniz, vatan sağ olsun" diye haykırdı. 

ÜLKÜOCAKLARI GENEL BAŞKANI SAYIN OLCAY KILAVUZ TAZİYE MESAJI YAYINLADI



Şehit Al Yazmalı Öğretmenimiz  Yalçın'ın cenazesi töreninin ardından, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
Yalçın'ın, 6 yıl önce Edremit Kültür ve Sanat Derneğinde müzik eğitimi aldıktan sonra, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nü kazandığı, geçen yıl ekim ayında atamasının yapılarak Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesinde sözleşmeli müzik öğretmeni olarak göreve başladığı öğrenildi. 

   EY TÜRKİYE, EY İNSANLIK, BU TABLOYU İYİ OKU, EY KÖR DÜNYA UNUTMA BUNU, İŞTE AŞAĞIDAKİ RESİM HERŞEYİ ÖZETLİYOR...

             MEKÂNIN CENNET OLSUN AL YAZMALI ÖĞRETMENİM                     PEYGAMBERLERE KOMŞU OL...

Şehit öğretmen arkadaşına yazdığı mesajda ailesinden uzakta olduğunu ve ödünün koptuğunu yazmış. Yalçın mesajda ailesine veya kendine bir şey olacağından korktuğunu da mesajlarında belirtmiş. 23 yaşında olan Aybüke Yalçın bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. İşte şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın yürekleri dağlayan o son mesajları… 

17-06/09/593aa40e61361f1a5c52f2f4.jpg

Yalçın'ın, hayatını kaybettiğini öğrenen Muhammed Ancu adlı arkadaşının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise yürekleri burktu. Ancu, paylaşımında şu sözlere yer verdi:

"11 Ekim 2016 tarihinde, 'Öğretmen Oldum Ben' diyerek sevincini tüm sevenleriyle paylaşmıştı. Memleketim Batman'ın Kozluk ilçesine atanmıştı. Yüzlerce kilometre yol katedip, ailesinden ayrı, öğretme sevgisiyle geldiği okulda, öğrencilerinin karnelerini verdikten sonra evinin yolunu tuttu. Tatil geldi! Koşarak valizini hazırlayıp, ilk görev yerinde yaşadıklarını, ayrı kaldığı ailesiyle paylaşacaktı -belki- Öğrencilerini, bizleri, şehrimizi. Öğretmenliğin güzelliklerini, zorluklarını anlatacaktı. Bunların hiçbirini yapamadan, olaylardan habersiz, sırf o yoldan geçti diye, 'kör kurşunun kurbanı oldu.' Hedef başkaydı, kurban başkaydı, hedef şaştı. Kurban Aybuke öğretmen oldu. Öğretmendi o, öğretmen mekanın cennet olsun öğretmen Aybuke."

17-06/09/593a9d48c03c0e4fc87ddc65.jpg