81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
Gümrük Bakanlığı, sınır kapılarında çalışacak 300 ‘gönüllü’ personel istedi. Kimse kabul etmeyince Ege Gümrük Müdürü Kılıç, personeline kızarak “tehdit” dolu bir yazı gönderdi
Güm­rük ve Ti­ca­ret Ba­kan­lı­ğı, sı­nır böl­ge­sin­de­ki güm­rük ka­pı­la­rı­na 300 per­so­nel ta­yin et­mek için di­ğer böl­ge­ler­de­ki ‘faz­la per­so­ne­li­n’ tes­pi­t edilmesini is­te­di. Böl­ge Mü­dür­lük­le­ri, ça­lış­tır­dı­ğı per­so­ne­le ‘ge­çi­ci gö­rev­len­dir­me­’ ya­zı­sı ya­za­rak ‘gö­nül­lü­’ git­mek is­te­yen­le­ri tes­pit et­me­ye baş­la­dı. An­cak gö­nül­lü per­so­nel çık­ma­yın­ca teh­dit içe­ren ya­zı ya­zıl­dı.
 
BÖY­LE YA­ZI GÖ­RÜL­ME­Dİ
 
Ege Güm­rük ve Ti­ca­ret Böl­ge Mü­dür­lü-ğü’­nün ça­lı­şan­la­rı­na gön­der­di­ği ya­zı ise ‘mob­bin­g’ (iş ye­rin­de yıl­dır­ma, bas­kı) uy­gu­la­ma­sı­na ör­nek gös­te­ri­le­cek özel­lik ta­şı­yor. Böl­ge Mü­dü­rü Kap­tan Kı­lıç im­za­sıy­la per­so­ne­le gön­de­ri­len ya­zı­da res­mi bel­ge­ler­de bu­gü­ne ka­dar ne­re­dey­se hiç kul­la­nıl­ma­yan bir üs­lup­la şu ifa­de­ler yer al­dı:
 
NA­BI­Z ­YOK­LA­MA­SI
 
“Bu fe­da­kar­lı­ğa gö­nül­lü ola­rak ka­tı­lım sağ­la­yan per­so­nel­le zo­ra­ki ola­rak ka­tı­lan ve­ya git­me­mek için ba­ha­ne ya­ra­tan­la­rın Böl­ge Mü­dür­lü­ğü­müz nez­din­de imaj ve iti­bar­la­rı­nın ay­nı ol­ma­sı dü­şü­nü­le­mez. Per­so­ne­li­mi­zin bu yön­de­ki an­la­yış, tu­tum ve dav­ra­nı­şı­nı ölç­mek için bir na­bız yok­la­ma­sı­na ge­rek gö­rül­müş­tür.”