BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!
Personeli için ‘tenhada en iyi kıstıran’ tanımını kullanan bankanın, skandal e-postaları devam ediyor. Aynı banka bu kez gönderdiği iç yazışmada kredi verirken işsizlik sigortası yapmayan şubeleri kırmızıyla çizerek uyardı.
Türk bankacılık sektöründeki 'e-posta skandalları'na bir yenisi daha eklendi. Daha önceki bir yazışmada çalışanı için 'tenhada en iyi kıstıran bankacı' tabirini kullanan bir banka bu kez personeline gönderdiği yazı ile müşterilerine 'hayat ve işsizlik sigortası' satılması konusunda uyarı yaptı. Türkiye'nin önde gelen bir özel bankasının tepe yöneticisinden, Ankara'daki şubelere gönderilen, 24 Nisan 2012 tarihli 'işsizlik sigortası' konulu e-postada, bazı şubelerin tüm uyarılara rağmen, kredi sattıkları müşterilere işsizlik sigortası yapmadığı vurgulandı. E-postada, ekte yer alan şube listesinde, satılan kredinin yüzde 50'sinden daha az işsizlik sigortası yapan şubelerin, 'kırmızı' ile işaretlendiği vurgulanarak, söz konusu şubelerin üretimlerinin niye düşük kaldığına ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlamaları istendi. E-postada ayrıca, bireysel kredi kullanan müşterilerden elde edilen, prim gelirinin yüzde 40'nın şubeye, yüzde 10'nun ise personele prim olarak verildiği hatırlatılarak, personelden işsizlik sigortasına, 'maksimum ağırlık' vermesi talimatına yer verildi.
 
Özel bankaya ait sigorta ile ilgili e-postalar, yine aynı bankanın bir çalışanı tarafından Hazine, BDDK, Merkez Bankası gibi ekonomi kurumlarına da sunuldu. Söz konusu kurumlar, e-postalarla ilgili inceleme başlattı. Aynı bankaya ait diğer e-posta ve yazışmalarda ise ilginç detaylar yer aldı. Örneğin bazı şubelerin, sattığı kredinin üzerinde işsizlik sigortası yapması dikkat çekti. Bir şubenin bir ayda 68 bireysel kredi satışı yapmasına rağmen, aynı kişilere 70 işsizlik sigortası poliçesi kestiği belirlendi.