(DHA) -- Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na bağlı olan Batman İnsansız Hava Araçları Üs Meydan Komutanlığı'ndan bugün eğitim uçuşu için kalkan bir İHA, saat 16.00 sıralarında merkeze bağlı İkiztepe Köyü yakınlarında, belirlenemeyen bir nedenle düştü. 


Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi
Batman Jandarma Bölge Komutanlığı'na da yakın olan bölgede düşen İHA'nın, düştükten sonra yandığı belirtildi. 
İtfaiye ekipleri İHA'nın düştüğü bölgenin çamurlu olması nedeniyle yangını söndürmede güçlek çekerken, polisin çevrede güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

TAI açıklama yaptı
Batman'da düşen ANKA tipi İnsansız Hava Aracı (İHA) kazasının ardından imalatçı Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) bir açıklama yaptı. 
Kazanın test uçuşunda meydana geldiğine dikkat çekilen açıklamada, "2013 yılının ikinci yarısından itibaren operasyonel test ve değerlendirme uçuşları Batman'da sürdürülen ANKA İnsansız Hava Aracı'nda, 6 Aralık 2013 tarihinde icra edilen test uçuşu esnasında kaza-kırım yaşanmıştır. Olaya ilişkin teknik incelemeler devam etmektedir" denildi.

İkinci ANKA kazası !!!
Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve TAI'nin imal ettiği ANKA ilk kazasını 2 Ekim 2012 tarihinde Sivrihisar'da yine test uçuşları sırasında yapmıştı. 
TAI'ye ait 'prototip' olarak adlandırılan ve test amaçlı kullanılan ANKA, Sivrihisar'daki testler sırasında kontrol sisteminde meydana gelen arıza sonrasında düşmüştü. Kazanın ardından araçlar modifiye edilmişti.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı, geçen ay TAI ile 10 adet ANKA ile sistemlerini almak üzere anlaşma yapmıştı. 2016'da başlaması hedeflenen teslimatlar, 2018'de tamamlanacak. Teslimat sürecine kadar TAI'nin test amaçlı imal ettiği ANKA'lar, Batman Üssü'nde kullanılıyor.