Kapatılan FETÖ okulunda, Gülen’in Konya’ya gelmesi halinde kendisi için hazırlanmış özel bir oda ve sohbet salonu bulundu.



Karatay İlçesi Akçeşme Mahallesi Mengüç Caddesi’nde bulunan Özel Merve Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında alınan mahkeme kararıyla okuldaki 19 bilgisayara el konuldu.

Binanın dışından bakıldığında çatı katında 2, içeriden bakıldığında ise 1 pencere olduğunu belirleyen polis, merdivenin bittiği noktada da sandalye ve çiçek saksı buldu.

Arkasındaki duvarın da alçılı kontrplakla kapatıldığını saptandı. Kontrplak kırıldığında arkasında kapı olduğu ortaya çıktı.

Polis kapıyı açıp içeri girdiğinde girişte büyük bir ayakkabılık, yerde halı, sedir ve üstünde minderlerle döşenmiş yaklaşık 250 kişi kapasiteli salon, bir özel oda, abdesthane, tuvalet, banyo ve mutfak ile karşılaştı. 

KONYA'DA FETÖ İLE MÜCADELE YETERSİZ VE GECİKMELİ

Gizli bölmenin örgütün lideri Fethullah Gülen için hazırlandığı ve Konya’ya gelmesi halinde gizli bölmedeki odada kalıp, solanda da örgüt üyeleriyle sohbet toplantısı yapabileceği ileri sürüldü.

Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi



KONYA'DAKİ GELİŞMELER ŞAŞIRTIYOR VE ENDİŞELENDİRİYOR
Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin şifreli haberleşme programı ByLock uygulamasını kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 savcı ile 3 hakimden 5'i tutuklandı. ByLock soruşturmasını yürüten ve bu programı kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan Cumhuriyet Savcısı Fatih Sarıtaş ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Konya Kadınhanı Hakimi Nihan Zengin, Ereğli Hakimi Nurullah Moral, Karapınar Hakimi Ramazan Tekkoyun ile Konya Cumhuriyet Savcıları Özkan Kılıç, Hidayet Nacak ve Fatih Sarıtaş'ın savcılıkça ifadeleri alındı. Daha sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen hakimler Nihan Zengin, Nurullah Moral ve Ramazan Tekkoyun ile Cumhuriyet Savcıları Özkan Kılıç ve Hidayet Nacak tutuklandı. Konya Cumhuriyet Savcısı Fatih Sarıtaş ise adli kontrol şartıyla ve yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.
FETÖ'ye yönelik soruşturması kapsamında, Kadınhanı Hakimi Zengin, Ereğli Hakimi Moral, Karapınar Hakimi Tekkoyun, Konya Cumhuriyet Savcıları Kılıç, Nacak ve Sarıtaş,cuma günü gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Cumhuriyet Savcısı Sarıtaş'ın, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullananlara yönelik Konya'da başlatılan soruşturmayı yürüten savcı olduğu öğrenilmişti.