Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin mahkumiyet kararlarını bozmasının ardından 88 sanığın yeniden yargılandığı Balyoz Planı davasında, Yargıtay'ın 25 sanıkla ilgili verdiği "beraat" yönündeki bozma hükmüne uyularak 25 sanığın beraati kararlaştırıldı.



Yargıtay'ın, "ceza verilmesine yer olmadığı" gerekçesiyle haklarındaki hükümleri bozduğu 62 kişinin dosyasının ise sanıkların özlük haklarını etkilemesi ve beraat kararına göre daha aleyhe olması nedeniyle ayrılarak farklı bir dosyadan yürütülmesine hükmedildi.

Dosyaya bakan Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahsis edilen Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'ndaki duruşmada, beyanları sorulan sanık avukatları, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin "beraat kararı verilmelidir" yönündeki bozma kararına uyulmasını, diğer sanıklar hakkındaki bozma kararları yönüyle de müvekkilleriyle ilgili dosyada yeniden yargılama kararı verilmesini talep etti.



FETHULLAH'IN POLİSLERİ HEM AMATÖR,HEM SALAK...

Asağıda sırasıyla 1 no.lu (orijinal) CD, 11 ve 17 no.lu sahte Balyoz CDleri var. CD’ler üzerindeki C-1, C-11, C-17 yazıları emniyet görevlilerinin CD’leri numaralamak için koydukları yazılar. Her CD’de beliren üç paraf da bu görevlilere ait.

                                           
1 No'lu Orjinal CD

İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
1 no.lu CD (orijinal)
11 No'lu Sahte Balyoz CD'si
17 no.lu sahte Balyoz CD’si