Alman Federal Meclisi’nin silahlı kuvvetler raportörü Hellmut Königshaus’un hazırladığı rapora dün de Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle’den tepki geldi. Die Welt gazetesine konuşan Westerwelle, Türkiye’den “Alman askerine daha fazla saygı gösterilmesini” istedi. Alman Dışişleri Bakanı, “Dost olarak geldik, dost gibi de ağırlanmak istiyoruz” dedi. Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü de Patriot misyonunun çerçevesi ve koşulları ile ilgili olarak Türk makamlarıyla yoğun temas halinde olduklarını belirtti.
Raporu hazırlayan Königshaus ise konuyla ilgili Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere‘yi eleştirdi. Askerlerin görev koşullarının kötü olduğunun anlaşılmasına karşın Maiziere’nin harekete geçmek yerine “oturup bekliyor gibi göründüğünü” belirten Königshaus, “Savunma Bakanlığı’nın Türkiye’deki askerlerimiz için ivedilikle iyileştirici tedbirler hayata geçirdiğini varsayıyorum” diye konuştu.
Kahramanmaraş’ta yaklaşık 300 Alman askeri görev yapıyor. NATO komutasında görev yapan Alman askerleri, Patiotların kullanımından sorumlu bulunuyor. Şansölye Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokratlar milletvekili ve aynı zamanda emekli bir asker olan Ernst-Reinhard Beck ise raporun “abartılı” olduğunu söyledi. Parlamentodaki Savunma Komitesi Başkanı olan Beck, raporun kendilerine iletilmeden önce medyaya sızdırılmasını da eleştirdi. Sosyal Demokrat Parti’nin lideri Sigmar Gabriel ise “Asıl problem, Almanya ve Türkiye’nin tamamiyle farklı bir askeri kültüre sahip olması” diye konuştu.

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi


Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/-askerimizi-dost-gibi-agirlayin-/dunya/dunyadetay/05.03.2013/1676395/default.htm



Etiketler: Almanya , Türkiye , NATO , Angela Merkel , Hıristiyan , Kahramanmaraş , Dışişleri Bakanlığı , Demokrat Parti , Dışişleri , Parti