CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP'lilerin özel görüntülerinin yer aldığı ve internete sızdırılan görüntülerle ilgili 120 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.





Gözaltı Listesindeki 120 kişiden 36'sı polis tarafından gözaltına alınırken, 31 kişinin de başka davalardan tutuklu olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanların 34'ünün polis olduğu açıklanırken, soruşturma kapsamında 2 gazetecinin ve 2 emniyet müdürünün de firari olduğu kaydedildi. 

GÖZALTINDAKİ POLİSLER EMNİYET İSTİHBARATTAN
ongunhaber.com'un ulaştığı bilgilere göre, kaset operasyonunda gözaltına alınan polisler emniyet istihbarat biriminde görevliler. 
EMNİYET ŞUBE MÜDÜRÜ DE VAR
Hakkında gözaltı kararı verilen polisler arasında bir dönem Emniyet İstihbarat Dairesi Müdür Yardımcıları'ndan biri de var. Edinilen bilgilere göre, Baykal'ın kaset soruşturmasında gizli tanıklık yapan kişiye baskı kurduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ancak daha sonra yargı içindeki paralel yapı sayesinde serbest kalan bir isim.
İKİ GAZETECİ İKİ SİYASETÇİ FİRARİ
Deniz Baykal'ın kasedini internette yayınlayan ve medyaya servisini yapan iki gazeteci, iki emniyet müdürü ve olayla bağlantısı bulunan 2 siyasetçi ise firari. 
HAFIZALARI TAZELEYELİM
O dönem CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'ın aynı partiden milletvekili olan Nesrin Baytok ile olan görüntüleri internete sızdırılmıştı. Bu olayın ardından Baykal CHP Genel başkanlığı'ndan istifa etmişti. Aynı dönem MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "beyin takımı"nı oluşturan isimler " genel başkan yardımcıları Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak ile Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu kaset" nedeniyle istifa etmişti. Bu 10 kişi arasından sadece İhsan Barutçu MHP'den ayrılmamış bağımsız olarak Meclis'e girmişti.  
KASET KUMPASI NASIL KURULUYOR?
Gizli kameralar evlere, ofislere nasıl yerleştiriliyor? Kasetler nasıl kaydediliyor? İşte soruşturmadan detaylar...
Kaset kumpası, izleme ve dinleme operasyonlarında hedef kişinin ilk önce telefonlarının dinlenmesiyle ‘operasyonların’ başlatılıyor.
- Bu dinlemenin yapılması için önce karar verecek mahkeme bulunuyor.
- Hedef şahıs terör örgütü mensubu gibi gösterilir, telefonun IMEI numarası (makine numarası) üzerinden dinleme talep ediliyor.
- Bu metotla mahkeme yanıltılıp, telefon dinlenmeye başlandıktan sonra hedef alınan kişinin ya da parti başkanının özel hayatına dair bilgiler derleniyor.
- Kişilerin telefonları baz istasyonlarından saniye saniye takibe alınıyor.
- Takip edilen kişilerin, yer tespit cihazı (imsi katcher) denilen cihazla tam olarak nerede oldukları tespit ediliyor.
- Ardından kamera yerleştirilecek yerin sabit telefonları dinlemeye alınır. Evsahibinin evde bulunmadığı bir gün ve saatte çilingir ‘Bir çalışma yapacağız’ denilerek görevlendirilen ekibin beraberine alınarak götürülür. Çilingirin açtığı kapılardan girilerek, teknik şube uzman personeli tarafından gizli kamera odalara yerleştirilir. Sokakta beklemekte olan alıcı yerleştirilmiş cihazda kayıt yapılıp yapılmadığı tespit edildikten sonra o oradan ayrılınır.
- Telefonu dinlenen kişilerin kamera yerleştirilen eve gidecekleri tespit edildiğinde ise görevlendirilecek kaydetme ekibi de mekanın yakınına gidip yerleşerek önce gidip test yapar sonra da kayda başlar.
- Bu şekilde yapılan kayıtlar da yeri ve zamanı geldiğinde (mesela seçim döneminde) internet aracılığıyla yayınlanmaya başlanır.

KAÇAN FETÖCÜ TERÖRİSTLERİN ARDINDA BIRAKTIKLARI
Fetö elemanı Savlu'nun kaçarken binadan attığı valizin içindekiler aşağıdaki resimlerde...

Polisten kaçan FETÖ'cü 4. kattan atladı

Polisten kaçan FETÖ'cü 4. kattan atladı

Polisten kaçan FETÖ'cü 4. kattan atladı

Polisten kaçan FETÖ'cü 4. kattan atladı

Polisten kaçan FETÖ'cü 4. kattan atladı

Polisten kaçan FETÖ'cü 4. kattan atladı

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi

Polisten kaçan FETÖ'cü 4. kattan atladı

Polisten kaçan FETÖ'cü 4. kattan atladı

Polisten kaçan FETÖ'cü 4. kattan atladı

İĞRENÇ KASETLERİ SERVİS EDENLERİN HALLERİNE İBRET VE HAYRETLE BAKIYORUZ...