Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Medine Müdafaası kahramanı olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak niteleyen bir tweeti paylaştı.





Edep ve Vefa Yoksunu Arap Genetiğini Resmen İfşa ve İtiraf Eden (كيلب ابن كيلب) Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını kendi Twitter sayfasında paylaştı.

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!


Paylaşımda şu ifadeler yer aldı. "1916 yılında Türk Fahri Paşa'nın Medinetü'l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam'dan İstanbul'a "Seferberlik" ilan ederek , Medine'deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu.
FAHRETTİN PAŞA İŞTE BU HAZİNEYİ İNGİLİZ'İN ELİNE DÜŞÜRMEMEK İÇİN İSTANBUL'A KAÇIRDI.
Medine'nin elden çıkacağını gören Paşa, Hz. Muhammed'in bu kentteki mezarına Osmanlı padişahları tarafından gönderilen armağanları, 1918 yılında bir muhafız kıtası eşliğinde ve mühürlü sandıklarla İstanbul'a göndermişti. Bu şekilde hazinenin İngilizler'in ve onlarla birlikte hareket eden Arap şeyhlerinin eline geçmesine engel olmuştu.
Fahrettin Paşa tarafından İstanbul'a gönderilen ve günümüzde bir bölümü. 
Topkapı Sarayı Müzesinde Sergilenen Hazinenin Tam Listesi 
– Hazreti Osman'ın ceylan derisine el yazmalı Kuran'ı.
– 5 adet eski el yazması Kuran ve 4 adet Kuran cüzleri.
– Değerli taşlarla bezenmiş, altın kaplamalı 5 adet Kuran kabı.
– Hilye-i Şerif (Peygamberimizin yazı ile yapılmış portresi). Gümüş çerçeveli, yeşil kadife üzerine pırlanta ve incilerle Peygamberimizin adı yazılı, gümüşten güneş resimli.
– Bir adet som altın üzerine pırlanta ile Kelime-i Şehadet yazılı levha.
– Pırlantalı, incili, mercanlı 7 adet tespih.
– Gümüş işlemeli 2 adet rahle.
– Sultan Abdülaziz'in pırlantalı ve altın işlemeli tuğrası.
– 4 adet sancak başı ve 3 adet değerli kılıç.
– Kevkeb-i Dürri adlı 4 parça büyük elmas. Altın üzerine oturtulmuş, çevresi elmas ve yakutlarla bezenmiş.
– 14 adet pırlanta ve zümrütlerle bezenmiş altın askı.
– Pırlanta, inci, yakut ve zümrütlerle bezenmiş 11 adet altın kandil askısı.
– Değerli taşlarla bezenmiş 1 adet altın kandil.
– 1 adet altın kahve askısı.
– Değerli taşlarla bezenmiş 7 adet altın şamdan. İkisi 1.55 metre boyunda ve 50 kilo ağırlığında. Her birinin üzerinde 2.680 pırlanta var.
– 1 adet altın makas.
– Değerli taşlarla bezenmiş 8 adet altın gülabdan (gülsuyu kabı) ve 12 adet altın buhurdan (tütsülük).
– Pırlanta, zümrüt, yakut ve incilerle bezenmiş 2 adet çelenk, 10 adet yıldız çiçek ve yaprak. Hepsi altın.
– 1 adet pırlanta yüzük.
– Altın ve gümüş zincirler, altın mücevher kutuları ve çekmeceleri.
– 84 karat inci taneleri, 15 parça zümrüt, 27 parça yakut, 53 parça pırlanta ve elmas.
– Ayrıca 3 kilo 985 gram altın.
– 908 kilo gümüş.
– 49 parça şal ve sırma işlemeli perde. 
– Medine'de Sultan Mahmut kütüphanesi ve diğerlerindeki değerli eserler.
Zaten Yarıdan Fazlasını Kendisinin Getirdiği, Emperyalizm'in Postalları Altında Çiğnetmemek İçin Çekirge Yiyerek Savunduğu Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa'nın Ayak Bastığı Mübarek Belde'den Arap Kaypaklığına Terk Etmeden İstanbula Götürdüğü Yukarıda Kalem Kalem Belirtilen Bu Hazineyi Kaçırmak Edepsiz, Genetiği Bozuk Bir Çöl Bedevisine Göre Hırsızlık Oluyormuş,Çöl Bedevisi Para İle Toprağını Satıp Yankee Postalı Yalamaya Alışkın Ama Atamıza Pis Dilini Uzata'nın Ataları'nın da Kimler Olduğunu Dünya Biliyor,Biz de Bildirmeye de Devam Edeceğiz...















"TÜRKİYE'DEN HAKLI VE SERT TEPKİ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu mesaja çok sert tepki gösterdi. Kalın, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Zayed'in, Türkler ve Arapları tekrar karşı karşıya getirmeyi hedefleyen yalan dolu propagandayı retweet etmesi utanç verici. O zamanlar İngiliz planlarına karşı Medine'yi cesurca savunan Fahrettin Paşa idi. Ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmak yeni moda mı?" ifadelerini kullandı. 
ÇÖL KAHRAMANI, İSLÂM'IN YÜZAKI FAHRETTİN PAŞAYI TANIYALIM.
Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa Medine'yi İngilizlere Karşı Çekirge Yiyerek Koruyan Komutan

Osmanlı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük kahraman komutanlarından biri olan Fahrettin Paşa Ömer Fahreddin Türkkan (1868-1948) Rusçuk Bulgaristan da doğmuştur. Ölüm Eskişehir.
Fahrettin Paşa, Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin önde gelen subaylarından biri olmuş ve Yaptığı Dillere Destan Medine müdafaası ile tarihe geçmiştir. Parayla satın alınmış çöl bedevileri ve İngilizlere, Lawrence karşı açlık sefalet içerisinde ama cesaretinden hiçbir şey kaybetmeden yapılan İslam için cok kutsal bir şehir olan Medine'nin savunmasında tarih yazmıştır.
Fahrettin Paşa Kutsal Topraklara Gönderiliyor
1916 da Fahrettin Paşa,  İngilizlere biat edip Osmanlı'yı arkadan vuran Mekke Şerif'i Ömer isyanını bastırmak için  Cemal Paşa tarafından  Arap yarımadasına yollanır. Araplar'ın İngilizler tarafından kandırılması ve bir kısmını para Altın arzusu nedeniyle Lawrence'ın da etkisiyle Osmanlı'ya karşı başkaldırması sonucu Osmanlı İmparatorluğu Fahreddin Paşa, bölgede direnişe başlar.
Fahrettin Paşa Medine'de 800 subay ile yaptığı müthiş savunma ile İngilizlere bu şehri vermez.
Fahrettin Paşa yaklaşık 2 yıl 7 ay boyunca kutsal şehir olan Medine'yi İngilizlere her fırsatta direnerek teslim etmez. Askerlerin takati kalmamış stokları tükenmiştir. Fahrettin Paşa yine yılmayarak askerlerine Çekirge yiyin talimatı verir. Bu konuda Kendisi de başı çeker. Hatta Çekirge tarifleri yayınlanmıştır.
Fahrettin Paşa her ne kadar kahramanlık gösterse de Birinci Dünya Savaşı Mondros Ateşkes Antlaşması'yla Osmanlı Devleti için bitmiş ve Osmanlı birlikleri anlaşma gereği İngilizlere teslim olmak zorunda kalmıştır.
Hemen Şehri Teslim Et 
Fahrettin Paşa bu acı haberi aldığında ilk etapta beyninden vurulmuşa döner ve şehri teslim etmez. Peygamber Efendimizin türbesini İngilizlere teslim etmemek için direnir devlete karşı gelmek pahasına 72 gün daha Emir gelmesine rağmen şehri teslim etmez. Ancak Mondros Mütarekesi imzalandığında 72 gün sonra şehir İngilizlere verilir. Fahrettin Paşa ve askerleri, İngilizler tarafından esir alınarak Malta'ya Sürgüne gönderilir. Malta'da bir müddet Esir hayatı yaşadıktan sonra Fahrettin Paşa 1921 de Ankara hükümetinin gayretiyle salıverilir ve Türkiye'ye geri döner. Ardından Milli Mücadele'ye katılır ve kahramanlıklarını burada devam eder. Özellikle güney cephesinde başarılı olur.
1921de Fahrettin Paşa Afganistan Kabil büyükelçiliği'ne atanir ve Türk Afgan ilişkilerin geliştirilmesinde büyük rol oynar.
Çekirge Menüsü
Fahrettin Paşa'nın tarihe geçen emri "Evlatlarım Çekirge yiyin" olmuştur. Çünkü askerlerin çöl şartlarında yiyecek başka bir şey kalmamıştır. Bu da Fahrettin Paşa'nın zafere ne kadar inandığını kanıtıdır. Savaş esnasında askerlerine Çekirge tarifleri vermiş ve çöl insanlarının Çekirge yiyerek Zinde kaldığını ve hastalıklardan kurtulduğunu söylemiştir. Ayrıca çekirgenin tadını limona ve serçe etine benzetmiştir
Kendisine savaş sonrası Medine kahramanı, Çöl Kaplanı şeklinde lakaplar takılmıştır.
''Fahrettin Paşa, daha sağlığında adını tarihe altın harflerle yazdıran kumandandır'' Mustafa Kemal Atatürk