81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
Almanya Bavyera bölgesi Eğitim Sendikası GEW, Türkiye’de ihraç edilen akademisyenler dayanışma metni yayınladı. 




GEW Bavyera başkanı Anton Salzbrunn ve Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi ( LMU Münih ) Felsefe bölümünden Dr. Halis Yıldırım’ın başlattığı dayanışma metninde çok sayıda akademisyen destek verdi.
Çağrı metninde , işten çıkarılan meslektaşlarının göreve iadesinin yanı sıra Türkiye hükümetine muhalefetin ve sendika üyelerinin baskı altına alınmasının derhal son bulmasını ve tutuklu HDP milletvekillerinin ve gazetecileri serbest bırakılmasını talep ettiler.

HABER METNİ'Nİ BİZE GÖNDERİLDİĞİ GİBİ YAYINLIYORUZ AMA RESİMLER ARŞİVİMİZDEN

İmza metnine aralarında Noam Chomsky, David Harvey, Robert Brenner, Jürgen Habermas, Norman Paech, Elmar Altvater, Birgit Mahnkopf, Spivak, Judith Butler, Tarık Ali, Jeff McMahan, Raymond Kévorkian, Axel Honneth, Robert Pippin, Martin Vialon, Arif Dirlik, Frederick Neuhouser, Steffan Lessenich, Michael Löwy, Walter Jaeschke, Otto Wolf, Andreas Arndt, Seyla Benhabib, Friedric Jameson, Robin Celikates Alex Demirovic, Latife Akyüz, Güneş Gümüş gibi birçok bilim insanı bu çağrıya imza attı. Bununla birlikte, Analitik Felsefe Cemiyeti (GAP) ve Alman Akademi Birliği’nin yanı sıra Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) başkanı Marlis Tepe, GEW’in merkez yürütme kurulu üyelerinden birçoğu ve Eğitim-Sen eski genel sekreteri Sakine Esen Yılmaz’ın da aralarında olduğu isimler destek verdi.

DESTEK METNİ YAYINLAYAN SENDİKA'NIN  NEDENSE REFERANDUM DAN AZ ÖNCE,BİRDEN BİRE DEPRENEN TÜRKİYE İLGİSİNE AİT BAZI RESİMLER  VE BELGELER.

TÜRKİYE'YE AYAR VERMEYE KALKAN SÖZDE BAĞIMSIZ SENDİKA, ÜLKEMİZDE GERÇEKLEŞEN REFERANDUM DA FİRARİ TERÖRSEVİCİ SENDİKACILAR İLE NE TÜR ETKİNLİKLER YAPMIŞ AŞAĞIDAKİ RESİMLER ASIL SORUNLARININ NE OLDUĞUNU ORTAYA KOYUYOR.



GEW-Gewerkschaft Erziehung und Wissenschaft İSİMLİ SENDİKA'NIN TÜRKİYEDEKİ KARDEŞİ EĞİTİM SEN VE FİRARİ TERÖR SEVİCİ YETKİLİSİ SAKİNE ESEN YILMAZ 




GEW  (Gewerkschaft Erziehung und Wissenschaft) HDP İÇİN HİÇ BİR FEDAKARLIKTAN VE MASRAFTAN KAÇINMAMIŞ (VAY BE GÖZLERİMİZ YAŞARDI BU NE HÜMANİZM)





OHAL'in ilanından beri çıkarılan beş KHK ile 112 üniversiteden 4811 akademisyen ihraç edildi. 95 akademisyen başka KHK'lar ile göreve geri döndü.


İmza metninde Kanun Hükmüne Kararnameler ile çok sayıda akademisyenin işten çıkarıldığına dikkat çekildi.

“Türkiye’den meslektaşlarımızın da bildikleri gibi, bu işten çıkarmalar sadece şüphe ve dedikodulardan öteye gitmemektedir. İşten çıkarmalar için herhangi bir mahkeme kararı bulunmamakla beraber, işten çıkartılan meslektaşlarımız, kendi suçsuzluğunu ispat etmek zorunda bırakılıyorlar. Gerekli makamlarda seslerini duyurabilmeleri ise belirsiz bir durumdan öteye gitmemektedir. Bu durum her türlü hukuk devleti prensipleriyle çelişmektedir. Görünen o ki Türk hükümeti, başkanlık sistemi üzerine yapılacak referandum öncesi, muhalif düşünen akademisyenleri, sendika üyelerini [çoğunluğunu Eğitim-Sen üyesi meslektaşlarımız oluşturuyor], sosyalistleri ve Kürtleri susturmaya çalışmaktadır.

“AKP’nin anti-demokratik, baskıcı ve gittikçe daha da otoriteleşen yaklaşımını görmezden gelen ya da buna boyun eğen taraflar görevlerine devam ederken; diğer yandan tıpkı Barış Bildirisi’ne imza atan muhalif seslerin hem görevlerinden uzaklaştırılmaları [7 Şubat günü 115 Barış Akademisyeninde olduğu gibi] hem de özgür düşüncenin üniversitelerden sistematik bir şekilde kaldırılması gözlenmektedir."

GEW Bavyera eğitim ve öğretim görevlilerinin işten çıkartılmasıyla Türkiye’de eğitim hakkının tehlikeye girdiğini gördüğünü söyledi.

“Üniversitelerde düzenli bir eğitim ve öğrenimin ve bilimin özgürlüğü de tehlike altındadır. “
“Türkiye hükümetini, demokratik hakları çiğneyen uygulamaları geri almasını ve muhalefetin ve sendika üyelerinin baskı altına alınmasının derhal son bulmasında talep etmekteyiz. Tutuklu bulunan HDP milletvekillerinin ve gazetecilerinde serbest bırakılmalıdır. Haber alma ve yapma hakkının garanti alınmasını da sağlanmalıdır.
“Temellendirilmiş bir şüphe olduğunda, tarafsız, hukuk devleti normlarında enternasyonal gözetim altında, enternasyonal hukuk kuralları çerçevesinde mahkemeler gerçekleşmelidir."








İlk imzacılar:


HABERCİ'NİN NOTU: RESİMLERDEN DE GÖRÜLECEĞİ GİBİ NİYET BELLİ,HER ŞEY ORTADA, TALEPLERİN YAZILDIĞI SENDİKA DAYANIŞMA METNİ VE RESİMLER BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR,DARISI TALEPLERİNİ EVELEYİP GEVELEYEN DOSTA VE DÜŞMANA.