Ulukışla ilçesi Eminlik gişeleri yakınlarında jandarma ve polis ekiplerinin uygulaması sırasında durdurulmak istenen minibüsteki kişiler güvenlik güçlerine ateş etti.




Saldırıda 2 asker ve bir polis şehit oldu. Jandarma ile özel harekata bağlı polisler, gasp ettikleri bir kamyonla kaçan zanlıların peşine düştü. Eminlik köyüne kaçan saldırganlar sağlık ocağına girerek içeridekileri rehin aldı.

Yaklaşık bir saat süren operasyonda 3 saldırgandan 2'sinin sağ olarak ele geçirildiği, bir saldırganın kaçtığı bildirildi. 

2 ASTSUBAY-1 KOMİSER = 3 ŞEHİT

Kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar, 2 Astsubay ile 1 Komiseri şehit etti, 5 askeri de yaraladı. Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef oldu ve camları kırıldı. Yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı. 

Yaralı askerler, Niğde Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI REHİN ALDI

Buradan gasp ettikleri kamyonetle kaçan saldırganlardan 1'i de yaralı halde Ulukışla İlçesi Eminlik 112 Acil Servis'e getirildi. Saldırganlar, sağlık çalışanlarını rehin alıp, arkadaşlarının tedavi edilmesini istedi. Bu bilgi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve asker sevk edildi, olay bölgesi çembere alındı. Saldırganlar teslim olmayınca burada da çatışma çıktı. Saldırganlardan 2'si yaralı olarak yakalanırken, 1'i ise kaçtı.

AKSARAY'DA ÖNLEM ALINDI

Saldırganların Aksaray'a kaçma ihtimali üzerine polis alarma geçti. Polis, Aksaray- Adana karayolunda bariyerler oluşturup önlem aldı.

Saldırının ardından Aksaray yönüne kaçan ve içerisinde Suriyelilerin olduğu iddia edilen kamyonetin yakalanması için jandarma ve polis bölgede operasyon başlattı. Aksaray polisi de, Aksaray- Adana karayolu girişinde önlem aldı. Bariyer oluşturulup, yol daraltılırken, çelik giyen yaklaşık yüz polis uzun namlulu silahlarla beklemeye başladı. Polis, kentin farklı noktalarında da önlemlerini artırdı.

ATALAY: SALDIRI SURİYE BAĞLANTILI

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu ilk belirlemelere 2 asker ve 1 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Atalay, “Bana gelen bilgide Suriye notu var. Çok vahim. Seçim ortamını bulandırmak istiyor olabilirler…” ifadelerini kullandı.

O ANLARI ANLATTI

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, silahlı saldırıda yaralanan jandarma personeli, teröristlerin üzerilerine uzun namlulu silahlarla ateş açtığını söyledi.  

Saldırıda başından yaralanarak Ulukışla Devlet Hastanesine kaldırılan   jandarma personeli, AA muhabirine olay anını anlattı.

Yaralı asker, "Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu. 

NİĞDE,ADANA VE TÜM CİVAR BÖLGELER NİĞDE DEVLET HASTANESİNE KOŞUYOR

Öte yandan, Niğde Belediyesi, cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajla, Niğde Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı güvenlik güçleri için vatandaşları kan bağışına çağırıyor. 
Olay yeri civarında bulunan tüm il ve ilçelerden vatandaşlar yaralı asker,polis ve vatandaşlara kan vermek için Niğde Devlet Hastanesine akın akın koşarak gidiyorlar.

BAŞBAKAN: ALÇAKÇA BİR TERÖR EYLEMİ YAPILDI

İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Niğde'nin Ulukışla ilçesinde jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. 2 askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu. 3 saldırgandan 2'si sağ olarak yakalandı, birini emniyet birimlerimiz yoğun şekilde arıyor" dedi. 

Erdoğan, partisinin Sakarya mitinginde yaptığı konuşmada, Niğde'de güvenlik güçlerine saldırıya ilişkin şunları söyledi: 

"Bugün Niğde'den bir acı haber aldım, az önce. Ulukışla ilçesinde jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. 2 askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı mesajlarımı iletiyorum. 3 saldırgandan 2'si sağ olarak yakalandı, biri de emniyet birimlerimiz yoğun şekilde arıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını az önce söylediler. Bu olayı burada anlatmak benim için ağır ama 'Başbakan'ın böyle bir şeyden haberi yok mu' denilmemesi için bunu her an, her zaman yüreğimizin nerede çarptığını bilmeniz açısında hatırlatmak istedim. Tekrar milletimiin başı sağolsun."