BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!
Sır gibi saklanan NATO stratejik istihbarat dökümanına göre Washington, PYD/YPG’yi 3 yıldır ‘terörist’ olarak görüyor, fakat her türlü yardımı yapmaktan da geri durmuyor.



ABD'nin Suriye PKK'sı PYD/YPG'yi önemli bir NATO belgesinde resmi olarak terör örgütü kabul ettiği ortaya çıktı.

NATO kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD ve diğer NATO üyesi ülkelerin katılımıyla Haziran 2013'te NATO Karargahı'nın bulunduğu Brüksel'de NATO Stratejik İstihbarat Dokümanı çalışmaları yapıldı. Çalışmalar sonucu ortaya çıkan belgede PYD/YPG, KCK ve PKK'nın yanısıra 'bir terör örgütü' olarak yeraldı. ABD de bu belgeyi kabul ederek resmen onayladı.


ANKARA KANIT SUNDU
PYD/YPG'nin stratejik bir NATO dokümanında terör örgütü olarak yeralması, Türkiye'nin girişimleri sonucu sağlandı. Türkiye, PYD/YPG'nin terör örgütü olduğuna dair diğer NATO üyesi ülkelere sağlam kanıtlar sundu. NATO ülkeleri ikna olunca, PYD de PKK'nın uzantısı bir terör örgütü olarak NATO'nun resmi belgesinde resmen kayıtlara geçti.



MC-160 DÖKÜMANI ÖNEMLİ

MC-160 olarak tabir edilen NATO stratejik istihbarat dokümanına, ortaklıkta büyük önem veriliyor. Bu dokümanın ortaya koyduğu tehdit değerlendirmelerine göre başta ABD olmak üzere NATO'ya bağlı ülkeler lojistik ve operasyon planlamalarını yapıyorlar. Yine gerekli mali bütçelerin tahsisi ve harcamaları da bu tehditlere göre belirleniyor. Yani NATO, PYD/YPG'yi NATO için bir tehdit olarak resmen görüyor. Ancak bu konuda hiçbir önlem almıyor.
ABD KENDİNİ İNKAR EDİYOR
Konuya ilişkin uzmanların değerlendirmelerine göre, ABD böyle bir belgeye imza attıysa o takdirde ABD'nin bugün Suriye'de PYD/YPG'ye gelişmiş harp silah ve malzemeleri veriyor olması ciddi bir güven sorunu teşkil ediyor. Uzmanlar, “Bu tablo gösteriyor ki, bugün karşımıza konjonktürel çıkarlar uğruna kendini inkar eden bir ABD çıkmış durumda" diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da NATO'ya bağlı Teröre Karşı Savunma Mükemmeliyet Merkezi'nin yıllık dergisindeki makalede PKK-PYD ilişkisinin ortaya konulduğuna işaret etmişti.
Terör örgütü DEAŞ, 10 Ekim 2015'te Ankara Tren Garı önünde çifte canlı bombalı eylem gerçekleştirdi, 100'ü aşkın vatandaş şehit oldu. PKK'nın 13 Mart 2016'da Kızılay-Güvenpark'ta bombalı araçla 34 kişiyi şehit etmesinden sonra vardiyayı yine devralan DEAŞ, 19 Mart'ta İstanbul'daki İstiklal Caddesi'ni kana buladı, 4 kişi hayatını kaybetti.
2013 yılında PYD/YPG'yi NATO'da oybirliğiyle terör örgütü kabul eden ülkeler, o karardan sonra PYD/YPG'ye her türlü desteği vermeye devam etti.



İşte stratejik belgede imzası bulunan ülkelerin ihanet karnesi:

- ABD'ye ait askeri kargo helikopterleri PYD'ye silah ve cephane indirdi.
- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terör örgütü PYD/PKK heyetini Elysee Sarayı'nda kabul etti. PYD/PKK Eşbaşkanı Asiya Abdellah ile PYD/PKK'nın kadın ve çocuklardan sorumlu yetkilisi Nassrin Abdalla'nın görüşmede Hollande'dan, silah ve lojistik destek istedi.
- PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD terör örgütünün elebaşı Salih Müslim, İngiliz parlamentosunda konuştu.
- Suriye PKK'sı PYD'nin elebaşı Salih Müslim, Alman Meclisi'nde ağırlandı. Aynı Salih Müslim daha sonra Avrupa Parlamentosu'nda da konuştu.