Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
160 sayfalık Hrant Dink cinayeti iddianamesinde Eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer tarafından kurulan C-5 büro da anlatıldı.





Onay alınmadan kurulan büronun, mevzuat dışı çalıştığını belirten savcılık, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nce başlatılması planlanan Ergenekon soruşturmalarının hazırlıklarının yapıldığı, gizli bir yapılanma olan C-5 bürosunun varlığı açığa çıkarılmıştır" tespitini yaptı.


MAMAK ZİNDANLARINDAKİ C-5 İŞKENCE HÜCRESİNDEN Mİ İLHAM ALINDI ?

Büro BBP'nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili 69 evrak bulundu. Büroda toplam 22 bin 219 belge üzerinde çalışıldığı tespit edildi. Belgelerden 62'si Dink'e, 131'i Ergenekon'a, 79'u Malatya Zirve Yayıncılık cinayetlerine ait. 


HELİKOPTER KAZASI...
Muhsin Yazıcıoğlu, 2009'da Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu ölmüştü. Kazada aralarında İHA muhabiri İsmail Güneş'in de bulunduğu toplam 5 kişi yaşamını yitirmişti. 
KOZMİK BÜRO'DAN KOZMİK ODAYA...
Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nda, Ali Fuat Yılmazer döneminde kozmik büro C5'in 5 yıl yasa dışı çalıştığı ortaya çıktı. 

Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, resmi olarak 2012'de kurulan C5 Büro'nun 2007'de çalışmaya başladığını tespit etti. Hrant Dink suikasti soruşturmasında şüpheli olarak sorgulanan F-tipi polis şefi Ali Fuat Yılmazer de büronun yasal olmadığını itiraf etti. 
Dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, "bir ekip kurup ulusalcılılara karşı görevlendirdim, C5 Büro yasal olarak kurulduğunu bilmiyorum." dedi. 
Ne zaman kurduğumu tam olarak hatırlamıyorum. C5 bürosu resmen kurulmuş bir büro mudur, onu da hatırlamıyorum. Bazı arkadaşları ulusalcılık faaliyetlerini takip babında görevlendirdim. Özel bir çalışma ekibi oluşturdum. Ulusalcılık faaliyetlerinin amaçlarını ve faaliyetlerini çözümlemeye dönük çalışmalarda bulundular.