Muğla Valisi Fatih Şahin ile dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasında Bodrum’un Pina Yarımadası’nda yapımı devam eden bir otel inşaatı nedeniyle tartışma yaşanmıştı. Merkeze gelen valiler arasında yer alan Bartın Valisi Bülent Savur ise kendisini karşılamadığı gerekçesiyle SP Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay’ı “protokol uygulaması” çerçevesinde eleştirmişti. 
İzmir Valisi Diyarbakır’a
Kararnameyle Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Valisi Cahit Kıraç karşılıklı yer değiştirdi. Ayrıca Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer Muğla’da, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz Kütahya’da, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Ordu’da, Ordu Valisi Orhan Düzgün Kayseri’de, Sinop Valisi Ahmet Cengiz Mardin’de, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş Manisa’da, Muş Valisi Ali Çınar Bartın’da ve Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna Eskişehir’de görevlendirildi. Vedat Büyükersoy Muş’a, Ahmet Çınar Çanakkale’ye, İbrahim Taşyapan Bingöl’e, Mehmet Ceylan Nevşehir’e, Abdurrahman Akdemir Erzincan’a, Yavuz Selim Köşger, Sinop’a vali olarak atandı.

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!


Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/6-kentin-valisi-merkeze-alindi/siyaset/detay/1705808/default.htm



Etiketler: Bartın , Antalya , İzmir , Erzurum , Diyarbakır , Manisa , Ertuğrul Günay , Erzincan , Eskişehir , Abdullah Gül , Muğla , Kayseri , Mardin , Çanakkale , Bodrum , Kütahya , Bingöl , Sinop , Nevşehir , Kültür ve Turizm Bakanı , Diyarbakır Valisi , Bingöl Valisi